Budinca de carne cu sos de ciuperci

Se taie carnea bucati si se prajeste in ½ lingura unt. Se da apoi de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata in lapte. Separat, se

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg carne macra de vaca sau vitel
  • 2 felii franzela
  • 1 1/2 lingura unt
  • 5 oua
  • sare
  • piper
  • sos de ciuperci. Pentru sos: 1 pahar zeama de carne sau apa
  • citeva ciuperci
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 2-3 linguri smintina
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • sare

Mod de preparare

Se taie carnea bucati si se prajeste in ½ lingura unt. Se da apoi de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata in lapte. Separat, se freaca spuma o lingura de unt si se adauga galbenusurile unul cite unul, apoi se amesteca cu carnea tocata, sarea si piperul. La sfirsit se pun albusurile batute spuma. Se unge cu unt o forma speciala care se inchide ermetic, se pune compozitia si se asaza forma intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa sa fiarba ½ ora din momentul cind incepe iar sa clocoteasca. Se rastoarna pe farfurie.

Se serveste cu sosul preparat astfel: Se curata, se spala si se taie felii subtiri citeva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apa, timp de 10 minute. Se prajeste untul cu faina si se stinge cu zeama si ciupercile fierte. Se adauga smintina, zeama de lamiie, sarea si patrunjelul tocat, lasind sa dea citeva clocote.
Se serveste fierbinte cu sos de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Bradut de Craciun
Bucataras.RO

Bradut de Craciun

sursa Bucataresele Vesele :)

Bradut de Craciun
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise