Budinca de carne cu sos de ciuperci

Se taie carnea bucati si se prajeste in ½ lingura unt. Se da apoi de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata in lapte. Separat, se

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg carne macra de vaca sau vitel
  • 2 felii franzela
  • 1 1/2 lingura unt
  • 5 oua
  • sare
  • piper
  • sos de ciuperci. Pentru sos: 1 pahar zeama de carne sau apa
  • citeva ciuperci
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 2-3 linguri smintina
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • sare

Mod de preparare

Se taie carnea bucati si se prajeste in ½ lingura unt. Se da apoi de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata in lapte. Separat, se freaca spuma o lingura de unt si se adauga galbenusurile unul cite unul, apoi se amesteca cu carnea tocata, sarea si piperul. La sfirsit se pun albusurile batute spuma. Se unge cu unt o forma speciala care se inchide ermetic, se pune compozitia si se asaza forma intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa sa fiarba ½ ora din momentul cind incepe iar sa clocoteasca. Se rastoarna pe farfurie.

Se serveste cu sosul preparat astfel: Se curata, se spala si se taie felii subtiri citeva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apa, timp de 10 minute. Se prajeste untul cu faina si se stinge cu zeama si ciupercile fierte. Se adauga smintina, zeama de lamiie, sarea si patrunjelul tocat, lasind sa dea citeva clocote.
Se serveste fierbinte cu sos de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Tort cu nuci si mere caramelizate
1
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
2
Aluaturi

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Briose cu cacao
4
Prajituri

Briose cu cacao

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...

Briose cu cacao
Ceai rece de casa cu portocala si lamaie
5
Ceaiuri

Ceai rece de casa cu portocala si lamaie

Astazi iti voi arata cum iti poti prepara rapid o bautura recoritoare 100% naturala: Ceai rece de casa cu portocala si lamaie

Ceai rece de casa cu portocala si lamaie
Parteneri
Insule de ciuperci cu Miez de Lapte
Bucataras.RO

Insule de ciuperci cu Miez de Lapte

Insule de ciuperci cu Miez de Lapte
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran