Budinca de creier si cascaval

Budinca de creier si cascaval este o mancare deosebita. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de creier, cascaval si zarzavat.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 creier mare
  • 150 g unt
  • 100 g cascaval
  • 1 pahar lapte
  • 2-3 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • 1-2 cepe
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1 lingura otet

Mod de preparare

Budinca de creier si cascaval este o mancare deosebita. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de creier, cascaval si zarzavat. Se tine creierul un sfert de ora in apa rece, se curata de pielite, se pune la fiert in apa clocotita in care au fiert 1 morcov, 1 patrunjel, o telina, o ceapa, sare, piper, foi de dafin. Inainte de a se pune creierul, se adauga in aceasta zeama de zarzavaturi o lingura de otet si apoi se pune creierul. Se fierbe un sfert de ora si se lasa sa se raceasca; o jumatate din creier se sfarima cu furculita, iar partile mai frumoase, mijlocul, se taie bucatele. Se face un sos alb din 50 g unt si 2 linguri faina, fara sa se rumeneasca si se stinge cu lapte. Untul se freaca spuma, se amesteca cu galbenusurile, sosul alb, creierul sfarimat, cascavalul bucatele, creierul bucatele, si la urma de tot albusurile spuma. Se potriveste de sare. Se coace la foc potrivit, in forma unsa si presarata cu pesmet.


Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci