Burger grecesc (chiftele) in lipie

Reteta de burgeri grecesti este foarte aromata, consistenta, dar usoara. Sosul de iaurt vine ca o completare langa chiftele cu branza feta, iar lipia este perfecta pentru a servi acest fel de mancare.

Complexitate
redusa
Burger grecesc (chiftele) in lipie

Ingrediente

  • 4 lipii
  • lapte pentru inmuiat paine uscata
  • 1 ceapa mica
  • tocata marunt
  • 2 caciulii usturoi
  • 2lg menta maruntita
  • 1lg oregano proaspat maruntit (sau 4lg oregano uscat)
  • 1lg suc de lamaie
  • 350g carne de miel (porc daca preferati)
  • 2lg ulei de masline
  • 2 maini santoase de rucola
  • 1 rosie mare taiata in 4
  • 1 ceapa rosie taiata in 4
  • 150g feta maruntita
  •  
  • Pentru sosul de iaurt:
  • 150g iaurt grecesc
  • 1lg menta maruntita
  • 2lg usturoi maruntit
  • 2lg mustar dijon
  • 1lg miere
  • 1/2 castravete proaspat dat pe razatoarea cea mai mica

Mod de preparare

Inmoaie paine uscata in lapte, lasa sa se inmoaie pentru 5 minute, dupa care stoarce-o si transfer-o intr-ul bol impreuna cu ceapa, usturoiul, ierburile aromate si sucul de lamaie, si marunteste-le cu ajutorul unui blender. Adauga carnea de miel (sau porc) tocata, asezoneaza cu sare si piper dupa gust, dupa care formeaza cu mana chiftele mai late, ca si burgerii, sau mai lungi ca si kebab-ul, cum iti plac. Prajeste-le in tigaia incinsa cu putin ulei de masline (pt prajit) pe ambele parti cate 3 minute.

Lipiile le poti cumpara sau le poti prepara acasa. Orice ai alege trebuie incalzite inainte. Poti sa le incalzesti intr-o tigaie, sau la cuptorul cu microunde cate 30 de secunde, cu prosop de hartie intre ele.

Prepara apoi sosul de iaurt:

4

Amesteca toate ingredientele intr-un bol, adauga castravetele dat pe razatoarea cea mai mica, si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

 

 

 


Intr-o lipie se pune cate o chiftea, rucola si sos de iaurt, feliile de rosii si ceapa rosie, si se serveste. Burgerii grecesti pot fi facuti cu succes si pe gratar, la picnic. Lipiile pe poti face acasa si le poti incalzi tot pe gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide