Caltabos cu ficat si plaman

Punem la fiert inima, limba, maruntaiele, aproximativ 1, 5 ore la foc mic impreuna cu o lingura de sare. Plamanul il fierbem intr-o oala separat, cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru caltabosul cu ficat:
  • 1 bucata ficat
  • 2 bucati limba de porc
  • 52 dkg maruntaie de porc (poate fi si cu grasime)
  • ½ bucata bacon
  • 1 ceapa rosie cruda razuita (nu trebuie prajita)
  • Pentru caltabosul cu plaman:
  • 1 bucata plaman
  • 2 bucati limba de porc
  • 2 bucati inima de porc
  • 50 dkg maruntaie
  • ½ bucata bacon
  • 1 pachet cuisoare
  • Boia picanta dupa preferinte

Mod de preparare

Punem la fiert inima, limba, maruntaiele, aproximativ 1, 5 ore la foc mic impreuna cu o lingura de sare. Plamanul il fierbem intr-o oala separat, cu ½ de lingura de sare, ½ de ora. Scoatem baconul din zeama si fierbem, in zeama ramasa, 70 dkg de orez (cu atentie, nu trebuie sa fiarba complet). Punem deoparte zeama de la inima si limba, din ea putem prepara o supa buna. Macinam carnea fiarta, dupa racire o impartim in 2 parti si adaugam orezul cat e cald (in caz contrar amestecul nu se va realiza uniform). Adaugam ceapa rosie la amestecul cu ficat, iar la amestecul cu plaman adaugam praful de boia picanta si ½ de lingura de sare (atentie la sare), macinam bucatile de inima, bucatile de limba, baconul si carnea cu grasime, adaugam cuisoare, boia picanta (cu atentie), ½ de lingura de sare si orez (intre timp tot gustam). Sa avem grija sa cumparam intestine de porc bune. Spalam intestinele in apa calduta de mai multe ori, apoi le punem intr-un borcan cu apa cu otet si le lasam sa stea 4-6 ore si le clatim din nou. Taiem intestinele in bucati de 50 de cm si le legam la un capat strans cu sfoara. Dupa ce umplem intestinele le legam si celalalt capat in mod asemanator. Agatam 4-5 bucati de caltabos pe o lingura de lemn cu maner lung; punem la fiert o oala de 25 de l in care turnam ¼ de apa. Cand incepe sa fiarba apa, atarnam caltabosul in ea, astfel incat lingura sa fie proptita de marginile oalei. Lasam sa fiarba doar 5 minute sa nu cumva sa se sparga. Dupa 5 minute scoatem si racim, dupa racire punem la frigider.
Alte retete recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Desert cornuri cu sana si fructe de toamna
Bucataras.RO

Desert cornuri cu sana si fructe de toamna

Intr-o seara rece, chiar friguroasa, cum ar fi sa coaceti niste cornuri pufoase, delicioase, cu fructe de toamna? Va spun eu,...

Desert cornuri cu sana si fructe de toamna
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola