Caltabos cu ficat si plaman

Punem la fiert inima, limba, maruntaiele, aproximativ 1, 5 ore la foc mic impreuna cu o lingura de sare. Plamanul il fierbem intr-o oala separat, cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru caltabosul cu ficat:
  • 1 bucata ficat
  • 2 bucati limba de porc
  • 52 dkg maruntaie de porc (poate fi si cu grasime)
  • ½ bucata bacon
  • 1 ceapa rosie cruda razuita (nu trebuie prajita)
  • Pentru caltabosul cu plaman:
  • 1 bucata plaman
  • 2 bucati limba de porc
  • 2 bucati inima de porc
  • 50 dkg maruntaie
  • ½ bucata bacon
  • 1 pachet cuisoare
  • Boia picanta dupa preferinte

Mod de preparare

Punem la fiert inima, limba, maruntaiele, aproximativ 1, 5 ore la foc mic impreuna cu o lingura de sare. Plamanul il fierbem intr-o oala separat, cu ½ de lingura de sare, ½ de ora. Scoatem baconul din zeama si fierbem, in zeama ramasa, 70 dkg de orez (cu atentie, nu trebuie sa fiarba complet). Punem deoparte zeama de la inima si limba, din ea putem prepara o supa buna. Macinam carnea fiarta, dupa racire o impartim in 2 parti si adaugam orezul cat e cald (in caz contrar amestecul nu se va realiza uniform). Adaugam ceapa rosie la amestecul cu ficat, iar la amestecul cu plaman adaugam praful de boia picanta si ½ de lingura de sare (atentie la sare), macinam bucatile de inima, bucatile de limba, baconul si carnea cu grasime, adaugam cuisoare, boia picanta (cu atentie), ½ de lingura de sare si orez (intre timp tot gustam). Sa avem grija sa cumparam intestine de porc bune. Spalam intestinele in apa calduta de mai multe ori, apoi le punem intr-un borcan cu apa cu otet si le lasam sa stea 4-6 ore si le clatim din nou. Taiem intestinele in bucati de 50 de cm si le legam la un capat strans cu sfoara. Dupa ce umplem intestinele le legam si celalalt capat in mod asemanator. Agatam 4-5 bucati de caltabos pe o lingura de lemn cu maner lung; punem la fiert o oala de 25 de l in care turnam ¼ de apa. Cand incepe sa fiarba apa, atarnam caltabosul in ea, astfel incat lingura sa fie proptita de marginile oalei. Lasam sa fiarba doar 5 minute sa nu cumva sa se sparga. Dupa 5 minute scoatem si racim, dupa racire punem la frigider.
Alte retete recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa