Caltabos cu ficat si plaman

Punem la fiert inima, limba, maruntaiele, aproximativ 1, 5 ore la foc mic impreuna cu o lingura de sare. Plamanul il fierbem intr-o oala separat, cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru caltabosul cu ficat:
  • 1 bucata ficat
  • 2 bucati limba de porc
  • 52 dkg maruntaie de porc (poate fi si cu grasime)
  • ½ bucata bacon
  • 1 ceapa rosie cruda razuita (nu trebuie prajita)
  • Pentru caltabosul cu plaman:
  • 1 bucata plaman
  • 2 bucati limba de porc
  • 2 bucati inima de porc
  • 50 dkg maruntaie
  • ½ bucata bacon
  • 1 pachet cuisoare
  • Boia picanta dupa preferinte

Mod de preparare

Punem la fiert inima, limba, maruntaiele, aproximativ 1, 5 ore la foc mic impreuna cu o lingura de sare. Plamanul il fierbem intr-o oala separat, cu ½ de lingura de sare, ½ de ora. Scoatem baconul din zeama si fierbem, in zeama ramasa, 70 dkg de orez (cu atentie, nu trebuie sa fiarba complet). Punem deoparte zeama de la inima si limba, din ea putem prepara o supa buna. Macinam carnea fiarta, dupa racire o impartim in 2 parti si adaugam orezul cat e cald (in caz contrar amestecul nu se va realiza uniform). Adaugam ceapa rosie la amestecul cu ficat, iar la amestecul cu plaman adaugam praful de boia picanta si ½ de lingura de sare (atentie la sare), macinam bucatile de inima, bucatile de limba, baconul si carnea cu grasime, adaugam cuisoare, boia picanta (cu atentie), ½ de lingura de sare si orez (intre timp tot gustam). Sa avem grija sa cumparam intestine de porc bune. Spalam intestinele in apa calduta de mai multe ori, apoi le punem intr-un borcan cu apa cu otet si le lasam sa stea 4-6 ore si le clatim din nou. Taiem intestinele in bucati de 50 de cm si le legam la un capat strans cu sfoara. Dupa ce umplem intestinele le legam si celalalt capat in mod asemanator. Agatam 4-5 bucati de caltabos pe o lingura de lemn cu maner lung; punem la fiert o oala de 25 de l in care turnam ¼ de apa. Cand incepe sa fiarba apa, atarnam caltabosul in ea, astfel incat lingura sa fie proptita de marginile oalei. Lasam sa fiarba doar 5 minute sa nu cumva sa se sparga. Dupa 5 minute scoatem si racim, dupa racire punem la frigider.
Alte retete recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Burek cu branza sarata
4
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
5
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Parteneri
Desert prajitura cu ciocolata alba
Bucataras.RO

Desert prajitura cu ciocolata alba

M-am inspirat de la bucataras Julie, am zis sa incerc si aceasta varianta. Eu am injumatatit cantitatile si am ales sa pun...

Desert prajitura cu ciocolata alba
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate