Canelloni cu carne

Se face un aluat de clatite, obisnuit, din lapte, ou si faina. Apoi se coc clatitele, se asaza pe o farfurie si se pregateste umplutura. Se toaca frip

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 l lapte dulce
  • 1 cana de faina
  • sare
  • 1 ou pentru clatite
  • 100 g de friptura rece
  • 100 g de salam
  • 100 g de ciuperci
  • 1 ceapa tocata
  • o lingura bulion de rosii
  • 1 ceasca de ulei
  • o cana sos de rosii indulcit
  • 100 g de costita afumata

Mod de preparare

Se face un aluat de clatite, obisnuit, din lapte, ou si faina. Apoi se coc clatitele, se asaza pe o farfurie si se pregateste umplutura.

Se toaca friptura, se taie fasii subtiri costita afumata, salamul se toaca marunt, se amesteca cu ciupercile trase in putin ulei pe foc mic, impreuna cu ceapa tocata. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se

amesteca cu o lingurita de bulion de rosii. Se umplu clatitele, se ruleaza si se pun in forma de sticla incasabila. Se acopera cu un sos de rosii si cu uleiul ramas de la calirea ciupercilor. Forma se introduce in cuptorul cald si se lasa jumatate de ora, pana cand scade bine sosul de rosii. Clatitele se servesc din forma, fierbinti.
Alte retete usoare recomandate

Musaca de vinete

Ghiveci de legume

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc