Ce poate fi mai bun decat niste carnati proaspeti de casa, pe care sa-i faci la cuptor sau pe gratar.
Mod de preparare:
Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat, apoi se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Peste amestec se pun condimente potrivite pentru carnati (coriandru, cimbru, nucsoara pisata, zeama de usturoi), se amesteca din nou si se umplu carnatii cu ajutorul unei palnii atasate la capatul masinii de tocat. Se pune carnea tocat din nou in masina si se manevreaza cu grija matele la umplere pentru a nu se rupe.
Cu mana se misca umplutura spre capatul intestinului care se leaga cu ata sau se face un nod din mat la capatul de jos.
Inainte de a se trece la umplerea carnatilor, se pune un pic de apa rece in carne, pentru ca umplutura sa alunece usor. Cand matul s-a umput se leaga si la celalalt capat si se pun la rece doua zile (se pot pune fiec intr-o camara racoroasa, beci sau pe balcon, insirati pe sarmele de rufe).
Carnatii se pot congela sau folosi preparati la gratar sau cuptor.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii