Carnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem fasii, in trei , dar nu de tot, lasandu-le unite pu
Carnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem fasii, in trei , dar nu de tot, lasandu-le unite putin la capat. Se impletesc cele trei fasii iar apoi se fixeaza cu scobitori. Se face un amestec din ulei de masline cu diverse condimente care va plac, eu am pus cimbru romanesc ca-i mai aromat, curry, boia, piper, mustar si altele. Am crestat putin carnea si am introdus cateva bucatele de usturoi dupa care am uns-o cu condimentele. Am lasat-o acopetita la frigider pana a doua zi. Dovlecelul spalat l-am taiat felii subtiri, cu tot cu coaja si l-am oparit cateva minute in apa clocotita cu sare ca sa-si pastreze culoarea apoi l-am dat pe sub un jet de apa rece. Rosiile le-am feliat subtire si le-am pus deoparte. Ceapa taiata julien am calit-o in ulei incins iar morcovul dat prin razatoare l-am adaugat si pe el la calit. Am condimentat putin si le-am pus deoparte. Am asezat o hartie de pergament intr-o tava intinsa si deasupra am pus forme de inox. Am asezat in fiecare putin din compozitia de ceapa cu morcov si deasupra felii de rosii intercalate cu dovlecei. Am presarat deasupra condimente si am dat la cuptor pentru vreo 20 de minute. Intre timp incingem gratarul, taiem capatanile de usturoi in doua (lasam usturoiul cu tot cu « haina » sa-l protejeze) si asezam pe gratar vrabiaoara impletita, cateva rosii intregi imbracate in folie de aluminiu sa nu pierdem bunatate de zeama, cateva felii de dovlecel si usturoiul. Eu am copt si un ardei gras ca aveam pofta. Usturoiul nu se tine foarte mult sa se arda miezul ca nu mai ramane nimic de el.
Se serveste impletitura cu un cubulet de unt si legume. Usturoiul este foarte gustos si se serveste direct din « haina » lui.
Alte retete recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneStiu,stiu, e luni si e nebunie si stres si toate cele dar imi permit sa va ajut sa priviti saptamana aceasta cu ochi mai...
Ramen pizzaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii