Carne inabusita cu cartofi (Niku-Jaga)

Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de soia, vinul si supa se amest

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane): o ceapa
  • 140 gr. carne de porc (taiata in bucati subtiri)
  • 1 morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. 1cm grosime)
  • 2 cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru)
  • 1 lingurita praf ghimbir
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sake(sau vin alb)
  • 240 ml apa sau supa (pentru aroma
  • preferabil sa fie de peste)
  • 3 linguri mazare fiarta

Mod de preparare

Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de soia, vinul si supa se amesteca si se adauga peste carnea si legumele calite si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot lichidul. Se adauga mazarea, se amesteca usor si se inchide focul.
Se serveste fierbinte, in castronele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori