Carpaccio de vita in crusta rumenita

Zdrobiti semintele de coriandru intr-un mojar, apoi amestecati-le cu rozmarinul, sarea, piperul si oregano si presarati-le pe un tocator. Rulati si p

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura cu varf de seminte de coriandru
  • zdrobite
  • 1 mana de rozmarin proaspat
  • tocat marunt
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 varf de cutit de oregano uscat
  • 1
  • 5 kg file de vita

Mod de preparare

Zdrobiti semintele de coriandru intr-un mojar, apoi amestecati-le cu rozmarinul, sarea, piperul si oregano si presarati-le pe un tocator. Rulati si presati carnea de vita deasupra acestui amestec, asigurandu-va ca toate ingredientele se lipesc de muschi. Intr-o tigaie cu fundul zimtat (foarte bine incinsa) ori pe un gratar, frigeti carnea circa 5 minute, pana ce capata o crusta subtire maronie pe toate partile. Scoateti-o din tigaie. Lasati-o sa se raceasca vreo 5 minute, apoi taiati-o in felii cat mai subtiri posibil. Asezati feliile pe un platou mare.

Intotdeauna servesc carnea de vita pe un platou mare, asezat in mijlocul mesei, alaturi de niste paine prajita si de cate un pahar cu vin. Ceea ce nu se consuma imediat este chiar si mai bun a doua zi, intr-o franzela pufoasa.

Alte retete recomandate:

Tocanita cu carne de porc

Pulpe de pui in sos picant

Pui la punga

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc