Cartofi cu ciolan de porc

Pentru cartofi cu ciolan de porc rasolul de porc se curata de tendoane, se portioneaza, se opareste si se spala cu apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rasol de porc cu os - 1
  • 4 kg
  • cartofi - 1
  • 2 kg
  • ceapa - 300 g
  • untura - 100 g
  • rosii conserva - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru cartofi cu ciolan de porc rasolul de porc se curata de tendoane, se portioneaza, se opareste si se spala cu apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Rasolul se inabusa la cuptor intr-o tava cu 50 g untura, zeama de la rosii si putina apa, apoi se adauga apa fiarta cca 1 l si se fierbe in vas acoperit. Se adauga sare, piper. Ceapa se inabusa cu restul de untura si 100 ml apa.

Ciolanul de porc se serveste cald, cu rosii deasupra, ceapa inabusita si garnitura de cartofi natur cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori