Cartofi cu cotlet de porc si cascaval

Pentru cartofi cu cotlet de porc si cascaval carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se bate putin. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata si se taie rondele.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cotlet de porc fara os - 700 g
  • faina - 50 g
  • untura/ulei - 150 g
  • unt - 50 g
  • lapte - 200 ml
  • zahar - 10 g
  • cascaval - 100 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • oua - 2 bucati
  • pesmet - 20 g
  • cartofi - 1 kg
  • apa - 500 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru cartofi cu cotlet de porc si cascaval carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se bate putin. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Bucatile se inabusa in untura sau ulei cu 500 ml apa. Peste cotlet se adauga pasta de tomate, zahar, piper, sare si se fierb impreuna 10 minute. in 50 g unt incalzit se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, restul de lapte si se fierbe cca 10 minute, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se raceste putin, se adauga treptat ouale, se amesteca cu cartofii. Compozitia obtinuta se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Deasupra, se presara cascaval ras si se introduce in cuptor la foc moderat, cca 20 minute.

Cotletul de porc se serveste cald, cu garnitura de cartofi si sos.

 


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc