Ceapa umpluta cu carne

Se curata ceapa, se taie partea de jos ceva mai adanc ca de obicei, se pastreaza coditele. Se pune la fiert in apa clocotita/ cu sare. Se scoate atunc

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 1 kg ceapa
  • 2 oua
  • ulei
  • piper
  • 10 boabe ienibahar
  • 1-2 linguri frunze de menta
  • zeama de la o lamaie
  • orez
  • bulion

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie partea de jos ceva mai adanc ca de obicei, se pastreaza coditele. Se pune la fiert in apa

clocotita/ cu sare. Se scoate atunci cand ceapa, stransa cu

mana, se desface in foi.

Dupa ce s-au taiat coditele, se umplu foile cu o compozitie preparata astfel:

Carnea se da de doua ori prin masina de tocat, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se caleste in

ulei. Dupa ce s-a racit putin, se incorporeaza oul si compozitia se aromatizeaza cu ienibaharul zdrobit si frunzele de menta, taiate marunt.

Foile de ceapa umplute cu aceasta compozitie se aranjeaza intr-o tava. Se toarna deasupra apa cu sare, piper si ulei si se da tava la cuptor, la foc potrivit, timp de

circa 20-25 de minute.

Intre timp, se bate un ou cu zeama de lamaie, adaugandu-se, putin cate putin, sos din tava, dupa care, aceasta compozitie se toarna deasupra cepelor

umplute.

Acest preparat se poate consuma si a doua zi.

La compozitia cu carne se pot adauga si doua linguri de

orez, iar sosul poate fi preparat cu bulion.
Pofta buna!

Alte mancaruri cu carne gasiti aici:

Friptura de vita la cuptor

Tocanita de carne de vita cu cartofi

Piftie de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Conserva de peste cu legume pentru iarna
1
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
2
Torturi

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Pricomigdale cu nuca
3
Prajituri

Pricomigdale cu nuca

Pricomigdale cu nuca este o reteta de prajitura delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de pricomigdale trebuie sa...

Pricomigdale cu nuca
Gogosi rapide pentru micul dejun - Reteta video
4
Gogosi

Gogosi rapide pentru micul dejun - Reteta video

Ce-ar fi sa pregatesti in dimineata asta ceva dulce pentru micul dejun? Pui alaturi o cana de cafea sau un pahar cu lapte si...

Gogosi rapide pentru micul dejun - Reteta video
Kotlovina
5
Preparate cu mamaliga

Kotlovina

Kotlovina este o mancare tipic croata. Carnea marinata este foarte aromata, si merge perfect servita langa o mamaliga.

Kotlovina
Parteneri
Aperitiv cu mozzarella si ierburi italiene
Bucataras.RO

Aperitiv cu mozzarella si ierburi italiene

Rapid, delicios si light. "Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

Aperitiv cu mozzarella si ierburi italiene
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc