Chiftele din carne de porc

Pentru chiftele din carne de porc carnea se spala, se curata si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie bucati mici. Cartofii se spala, se curata de coaja si se spala iar.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi/paine alba - 500 g/250 g
  • carne de porc - 500 g
  • ceapa - 150 g
  • oua - 2 bucati
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • usturoi - 20 g
  • faina - 50 g
  • untura/ulei - 150 g (ml)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru chiftele din carne de porc carnea se spala, se curata si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie bucati mici. Cartofii se spala, se curata de coaja si se spala iar. Cand se foloseste paine alba, aceasta se inmoaie in apa si apoi se scurge bine. Ouale se trec sub jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se spala si se taie bucati mici. Faina se cerne. Carnea, ceapa si usturoiul se toaca cu masina. Compozitia obtinuta se amesteca cu ou, cartofi rasi sau paine, patrunjel verde, sare si piper, pana se omogenizeaza. Se modeleaza chiftele de forma rotunda, aplatizate, folosind faina. Se rumenesc in untura sau ulei.

Chiftelele din carne de porc se servesc calde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc