Chiftelute albe cu sos alb

Cartoful se curata si se da prin razatoarea mica la fel si ceapa, se amesteca carnea cu cartof ou, ceapa si verdeturile tocate marunt se condimenteaza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Chiftelute albe cu sos alb

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne amestec porc si vita
  • 1 ceapa
  • 1 oua
  • 1 legataura verdeata
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei
  • 1 cartof
  • miez de paine
  • usturoi
  • Sos alb:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 20g orez
  • 300 g supa
  • 200 g smantana

Mod de preparare

Cartoful se curata si se da prin razatoarea mica la fel si ceapa, se amesteca carnea cu cartof ou, ceapa si verdeturile tocate marunt se condimenteaza si se face din aceasta compozitie niste chiftelute mici. Se pune apa la fiert cu delicat cand da in clocot se adauga chiftelutele si se lasa sa fiarba. Cand sunt gata se scot pe un platou.

Sos alb:

Se topeste untul si se adaua faina amestecat incontinuu sa nu se faca cocoloase se toarna cate un pic pana se leaga bine din supa unde au fiert chiftelutele~300 ml si se lasa sa dea in clocot dupa care se adauga smantana si chiftelutele se lasa sa dea cateva clocote dupa care se ia de pe foc.


Se serveste alaturi de legume, pireu, orez.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori