Chiftelutele coreene cu kimchi de varza sunt o alternativa delicioasa si bine-venita la clasicele retete de chiftelute, asa ca va invit sa le incercati.
La aceasta reteta mi-ar fi folos oricare dintre mixerele de mana,pentru a toca ceapa si usturoiul.
Kimchi fac mai tot timpul, iar reteta de chiftelute imi apartine, am combinat ingredientele specifice bucatariei coreene.
Chiftelute:
Ceapa verde si usturoiul se taie marunt,iar foile de varza se vor taia cat mai subtire. Kimchiul se poate folosi ca atare daca este moale,daca nu se mai poate marunti putin.
Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza o compozitie omogena. Se formeaza bilute si se pun intr-o tava in care am adaugat putin ulei.
Chiftelutele se coc la cuptor,schimband din cand in cand pozitia ,ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se scot afara cand s-au rumenit bine.
Kimchi:
Bucatile de varza se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu sarea grunjoasa. Se lasa cel putin doua ore,dar cel mai bine,peste noapte. Astfel,varza se va inmuia.
Clatim varza de sare si o lasam sa se scurga de apa.
Amestecam restul ingredientelor cu o jumatate de pahar de apa,apoi adaugam bucatilor de varza. Se amesteca bine cu mainile.
Punem kimchiul intr-un recipient care se inchide ermetic si lasam la temperatura camerei 1-2 zile pentru o intrebuintare mai rapida sau 1-2 saptamani la frigider, se va acri putin si va putea fi folosita in multe feluri de mancare,nu doar ca muratura.
In tava in care am prajit chiftelutele adaugam apa,gochujaru si sosul de soia. Amestecam amidonul cu putina apa,avem grija sa nu ramana cocoloase,iar cand apa din tava incepe sa fiarba adaugam amidonul.
Amestecam continuu,cand incepe sa fiarba se va ingrosa si condimentam cu ghimbir si usturoi. Daca sosul iese prea gros mai adaugam putina apa.
Servim chiftelutele cu orez alb simplu, punem deasupra lor sos si pe langa adaugam niste kimchi. Ornam cu rondele de ceapa verde.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaLa unul din ouale batute se adauga sucul de sfecla rosie. Celelalte doua oua se bat separat. Se confectioneaza din carton...
Omleta ValentinaPentru salata de fructe Macedonia fructele proaspete, curatate, taiate cubulete, se pun intr-un bol cu zahar si sucul de...
Salata de fructe MacedoniaAzi te voi invata cum sa faci un Punch de iarna potrivit pentru serile festive in familie
Punch de iarnaBlatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar. Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar...
Prajitura BucurestiCeainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...
Australian teaPentru această Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara m-am inspirat de la Andreea chinesefood. Aluatul e foarte pufos...
Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoaraIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii