Chiftelute cu ciuperci si sos de smantana

Pentru chiftelute cu ciuperci si sos de smantana ceapa se curata, se spala si se opareste. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 300 g/150 g
  • ceapa - 75 g
  • cartofi/paine alba - 250 g/125 g
  • ulei - 75 ml
  • carne de vita - 150 g
  • unt - 25 g
  • carne de porc - 125 g
  • faina - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • smantana - 500 g
  • vin alb - 50 ml
  • oua - 1 bucata
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru chiftelute cu ciuperci si sos de smantana ceapa se curata, se spala si se opareste. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Cartofii se curata, se spala si se rad fin. Cand se foloseste paine, aceasta se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Oul se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Ciupercile se spala si se taie marunt (cele conservate se spala sub jet de apa rece, se scurg de lichid si se taie marunt). Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, ou, jumatate din patrunjel, sare si piper. Se omogenizeaza compozitia si se modeleaza chiftelute de forma rotunda, aplatizata, folosind faina. Se aseaza in tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor. Ciupercile se inabusa in unt, se adauga smantana, se toarna peste chiftelute si se continua fierberea inca 8-10 minute. La sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Chiftelutele cu ciuperci si sos de smantana se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa