Chiftelute cu ciuperci si sos de smantana

Pentru chiftelute cu ciuperci si sos de smantana ceapa se curata, se spala si se opareste. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 300 g/150 g
  • ceapa - 75 g
  • cartofi/paine alba - 250 g/125 g
  • ulei - 75 ml
  • carne de vita - 150 g
  • unt - 25 g
  • carne de porc - 125 g
  • faina - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • smantana - 500 g
  • vin alb - 50 ml
  • oua - 1 bucata
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru chiftelute cu ciuperci si sos de smantana ceapa se curata, se spala si se opareste. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Cartofii se curata, se spala si se rad fin. Cand se foloseste paine, aceasta se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Oul se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Ciupercile se spala si se taie marunt (cele conservate se spala sub jet de apa rece, se scurg de lichid si se taie marunt). Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, ou, jumatate din patrunjel, sare si piper. Se omogenizeaza compozitia si se modeleaza chiftelute de forma rotunda, aplatizata, folosind faina. Se aseaza in tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor. Ciupercile se inabusa in unt, se adauga smantana, se toarna peste chiftelute si se continua fierberea inca 8-10 minute. La sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Chiftelutele cu ciuperci si sos de smantana se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pui, cu legume la gratar
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa