Chiftelute cu ciuperci si sos de smantana

Pentru chiftelute cu ciuperci si sos de smantana ceapa se curata, se spala si se opareste. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 300 g/150 g
  • ceapa - 75 g
  • cartofi/paine alba - 250 g/125 g
  • ulei - 75 ml
  • carne de vita - 150 g
  • unt - 25 g
  • carne de porc - 125 g
  • faina - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • smantana - 500 g
  • vin alb - 50 ml
  • oua - 1 bucata
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru chiftelute cu ciuperci si sos de smantana ceapa se curata, se spala si se opareste. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Cartofii se curata, se spala si se rad fin. Cand se foloseste paine, aceasta se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Oul se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Ciupercile se spala si se taie marunt (cele conservate se spala sub jet de apa rece, se scurg de lichid si se taie marunt). Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, ou, jumatate din patrunjel, sare si piper. Se omogenizeaza compozitia si se modeleaza chiftelute de forma rotunda, aplatizata, folosind faina. Se aseaza in tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor. Ciupercile se inabusa in unt, se adauga smantana, se toarna peste chiftelute si se continua fierberea inca 8-10 minute. La sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Chiftelutele cu ciuperci si sos de smantana se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Ciorba cu afumatura si zeama de varza
Bucataras.RO

Ciorba cu afumatura si zeama de varza

Tare buna acesta ciorbita, as zice ca este printre preferatele mele. Am tot vazut acesta reteta pe la voi si am cautat si pe...

Ciorba cu afumatura si zeama de varza
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola