Chiftelute cu zahtar si sumac

Chiftelute cu zahtar si sumac este o reteta orientala delicioasa.Seamana cu reteta noastra de parjoale.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute cu zahtar si sumac

Ingrediente

  • 250 gr carne tocata amestec
  • 1 ou (optional)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 1 cartof
  • usturoi dupa gust
  • 1 lingurita zaatar
  • sare
  • piper
  • sumac ptr presarat deasupra

Mod de preparare

Chiftelute cu zahtar si sumac este o reteta orientala delicioasa. Seamana cu reteta noastra de parjoale. particularitatea acestei retete e data de amestecul de condimente. Zahtar, zatar sau zaatar, cum se mai scrie, este o planta aromatica din aceeasi familie cu cimbrul si amestecat cu seminte de susan si sumac se foloseste foarte des in bucataria orientala. La fel si sumacul este o planta de la care folosesc fructele uscate si pisate. Sumacul nu trebuie sa lipseasca de la un kebab veritabil.

Se dau legumele pe razatoare. Amesteca oul cu carnea tocata si legumele date pe razatoare.
Se adauga zaatarul, usturoiul, sarea si piperul.
Se formeaza chiftelutele, udati mana ca sa fie mai usor.
Se pun in tava si se baga la cuptor. Se rumenesc pe amandoua partile.


Chiftelutele cu zahtar si sumac se presara sumac deasupra si se servesc calde sau reci.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori