Chiftelute de pui cu piure de cartofi

• curatati mai intai cartofii, taiatii cubulete si puneti-i la fiert• montati masina de tocat la robotul multifunctional Ankarsrum

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute de pui cu piure de cartofi

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • pulpe de pui dezosate 800 g
  • ceapa 1 buc
  • usturoi 4 catei
  • morcov 1 buc
  • patrunjel tocat 2 linguri
  • ou 1 buc
  • paine uscata 1 felie
  • sare si piper dupa gust
  • paprika 1 lingurita
  • Pentru piure:
  • cartofi 500 g
  • unt 50 g
  • lapte 100 ml
  • fire de chives tocate 2 linguri
  • sare dupa gust

Mod de preparare

• curatati mai intai cartofii, taiatii cubulete si puneti-i la fiert
• montati masina de tocat la robotul multifunctional Ankarsrum si tocati carnea, alternand cu ceapa, usturoiul, morcovul si la final painea uscata
• amestecati apoi ingredientele tocate cu oul batut, patrunjelul si condimentele dupa gust
• formati chiftelutele si prajiti-le in baie de ulei incins
• scoateti-le pe un servet de hartie si pastrati-le apoi la cald pana este gata piureul
• scurgeti apa de la cartofii fierti, adaugati untul, sare dupa gust si jumatate din laptele fierbinte si mixati. Daca mai este nevoie, adaugati si restul de lapte
• puneti in piure cele doua linguri de chives tocate si amestecati
• serviti chiftelutele alaturi de piureul de cartofi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc