Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Chiftelute marinate

Ingrediente

  • chiftele:
  • 600 g carne tocata porc
  • doua cepe
  • doua oua
  • doua felii paine rece
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • o leg marar verde
  • o leg patrunjel verde
  • 200 g faina pentru infainat
  • 400 ml ulei pentru prajit
  • sos:
  • doua linguri pasta de tomate
  • 250 ml apa plata
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita otet de vin
  • 1/2 lingurita faina
  • 2 catei usturoi
  • doua frunze dafin
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam carnea tocata, ceapa tocata sau razuita marunt, ouale intregi, painea inmuiata si stoarsa bine de apa, usturoiul zdrobit, mararul si putin patrunjel taiate fin. Adaugam sarea si piperul macinat si omogenizam bine. Cu mana putin umeda formam bile de marimea unei prune si le tavalim prin faina, mentinandu-le forma rotunda. Cine doreste, le poate aplatiza; eu le-am dorit rotunde.
Dupa ce s-au format chiftelutele, incingem uleiul intr-o craticioara cu peretii inalti si prajim chiftelutele, intorcandu-le pe toate partile sa se rumeneasca.
Separat, in alta craticioara, calim usor usturoiul si pasta de tomate. Stingem cu apa si otet, adaugam frunzele de dafin si 4-5 boabe de piper si condimentam cu sare. Faina o dizolvam cu doua linguri de apa rece si o adaugam in sos alaturi de chiftelute. Lasam sa dea in 2-3 clocote, apoi oprim focul si presaram patrunjelul taiat marunt.


Chiftelutele marinate se pot servi simple sau cu verdeata proaspat tocata, presarata din belsug peste acestea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci