Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Intr-un castron amestecam carnea tocata, ceapa tocata sau razuita marunt, ouale intregi, painea inmuiata si stoarsa bine de apa, usturoiul zdrobit, mararul si putin patrunjel taiate fin. Adaugam sarea si piperul macinat si omogenizam bine. Cu mana putin umeda formam bile de marimea unei prune si le tavalim prin faina, mentinandu-le forma rotunda. Cine doreste, le poate aplatiza; eu le-am dorit rotunde.
Dupa ce s-au format chiftelutele, incingem uleiul intr-o craticioara cu peretii inalti si prajim chiftelutele, intorcandu-le pe toate partile sa se rumeneasca.
Separat, in alta craticioara, calim usor usturoiul si pasta de tomate. Stingem cu apa si otet, adaugam frunzele de dafin si 4-5 boabe de piper si condimentam cu sare. Faina o dizolvam cu doua linguri de apa rece si o adaugam in sos alaturi de chiftelute. Lasam sa dea in 2-3 clocote, apoi oprim focul si presaram patrunjelul taiat marunt.
Chiftelutele marinate se pot servi simple sau cu verdeata proaspat tocata, presarata din belsug peste acestea.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii