Chisca umpluta cu crupe

reteta traditional moldoveneasca

Portii
6
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Chisca umpluta cu crupe

Ingrediente

  • o bucata intestin gros de Burta de porc
  • 1 lingura Sare
  • o cana Malai
  • 2 cepe
  • 1 lingurita condimente de porc
  • 1 kg carne porc facuta jumari
  • 100 g orez
  • 10 g piper macinat
  • 1 lingura Ton in ulei

Mod de preparare

Fiindca se apropie cu pasi repezi Craciunul am sa va prezint o reteta de sezon, pe care o pregatea mama cand eram copil.

La fiecare sfarsit de an, de Ignat, tata taia cate un porc si din el pregatea bunatati pentru masa de sarbatori. Una dintre aceste bunatati era chisca umpluta cu crupe.

Reteta este foarte veche,o stiu de circa 40 de ani si copill fiind o ajutam pe mama la prepararea ei,asa am deprins si eu placerea de a o pregati familiei mele.

Chisca umpluta cu crupe este un preparat specific zonei Moldovei.

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala.

Se pregateste un amestec din crupe (adica pe intelesul tuturor faina de porumb macinata mai mare, orez, ceapa tocata si jumari). Taiem jumarile mai mici ,amestecam totul cu piper, condimente de porc, sare dupa gust si umplem acest intestin.In el trebuie sa introducem 60%amestec si 40% apa, il legam cu o sfoara la capete si il punem la fiert intr-o oala cu apa. Il intepam cu acul din cand in cand sa nu se sparga. Se fierbe la foc mic. Cand este fiert, oprim focul si punem chisca intr-o tava unsa cu ulei si o dam la cuptor sa se rumeneasca. Se taie felii mai apoi si se serveste calda dar se poate servi si rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii