reteta traditional moldoveneasca
Fiindca se apropie cu pasi repezi Craciunul am sa va prezint o reteta de sezon, pe care o pregatea mama cand eram copil.
La fiecare sfarsit de an, de Ignat, tata taia cate un porc si din el pregatea bunatati pentru masa de sarbatori. Una dintre aceste bunatati era chisca umpluta cu crupe.
Reteta este foarte veche,o stiu de circa 40 de ani si copill fiind o ajutam pe mama la prepararea ei,asa am deprins si eu placerea de a o pregati familiei mele.
Chisca umpluta cu crupe este un preparat specific zonei Moldovei.
Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala.
Se pregateste un amestec din crupe (adica pe intelesul tuturor faina de porumb macinata mai mare, orez, ceapa tocata si jumari). Taiem jumarile mai mici ,amestecam totul cu piper, condimente de porc, sare dupa gust si umplem acest intestin.In el trebuie sa introducem 60%amestec si 40% apa, il legam cu o sfoara la capete si il punem la fiert intr-o oala cu apa. Il intepam cu acul din cand in cand sa nu se sparga. Se fierbe la foc mic. Cand este fiert, oprim focul si punem chisca intr-o tava unsa cu ulei si o dam la cuptor sa se rumeneasca. Se taie felii mai apoi si se serveste calda dar se poate servi si rece. Pofta buna!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii