Pentru ciolan de porc cu sos picant morcovii, telina si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Castravetii murati se curata de coaja si seminte si se taie cuburi mici.
Pentru ciolan de porc cu sos picant morcovii, telina si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Castravetii murati se curata de coaja si seminte si se taie cuburi mici. Rasolul de porc se curata de tendoane, se portioneaza 5 bucati, se opareste, se spala cu apa rece. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Bucatile de rasol se aseaza intr-un vas cu 50 g untura sau ulei si 50 ml apa si se introduc la cuptor pentru a se inabusi. Ceapa, morcovii si telina se inabusa in 25 g untura sau ulei cu 25 ml apa. Faina dizolvata in 25 ml apa rece si pasta de tomate se adauga peste legume impreuna cu 1 l apa fiarta, se fierbe cca 30 minute impreuna cu mustar, sare, piper, bucatile de rasol inabusite si castraveti. Cu 5 minute inainte de inheierea fierberii se adauga vin.
Ciolanul de porc cu sos picant se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateSe pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...
Ceai cu lamaieun preparat delicios cu conopida
Quiche cu conopida, rosii cherry si cascavalTelina curatata se rade prin razatoarea mica, iar merele decojite se rad cu razatoarea mare, stropindu-se cu zeama de lamaie...
Telina cu maionezaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeIntr-o oala, se pune carnea sa fiarba in apa rece, cu putina sare. Se spumeaza si cand este fiarta pe jumatate se adauga...
Ciorbita de fasole verde, vitel si sunculita afumataCa la mama acasa sau nu (asa cum scria pe plicul de condimente) eu sunt sigura ca e buna, asa ca la mine acasa :))))
Fasole cu coaste afumateDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii