Ciolan de porc cu sos picant

Pentru ciolan de porc cu sos picant morcovii, telina si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Castravetii murati se curata de coaja si seminte si se taie cuburi mici.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rasol de porc cu os - 1
  • 4 kg
  • morcovi - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • untura/ulei - 75 g (ml)
  • faina - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • telina radacina - 50 g
  • castraveti murati - 250 gr
  • mustar - 25 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciolan de porc cu sos picant morcovii, telina si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Castravetii murati se curata de coaja si seminte si se taie cuburi mici. Rasolul de porc se curata de tendoane, se portioneaza 5 bucati, se opareste, se spala cu apa rece. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Bucatile de rasol se aseaza intr-un vas cu 50 g untura sau ulei si 50 ml apa si se introduc la cuptor pentru a se inabusi. Ceapa, morcovii si telina se inabusa in 25 g untura sau ulei cu 25 ml apa. Faina dizolvata in 25 ml apa rece si pasta de tomate se adauga peste legume impreuna cu 1 l apa fiarta, se fierbe cca 30 minute impreuna cu mustar, sare, piper, bucatile de rasol inabusite si castraveti. Cu 5 minute inainte de inheierea fierberii se adauga vin.

Ciolanul de porc cu sos picant se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori