Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete

Un preparat delicios si parfumat ca o zi de toamna !!

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete

Ingrediente

  • 2 porumbei curatati si spalati
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 lingura de legume deshidratate fara sare
  • 300 g ciuperci champignion spalate si feliate
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierb porumbeii, cu zarzavatul, spalati, lasati intregi, cu un praf de sare si legume deshidratate, in oala sub presiune. Se scoate carnea din supa de zarzavat, apoi se pune supa la fiert 10-15 minute cu ciupercile feliate. Porumbeii fierti se rumenesc in ulei incins pe ambele fete.

In uleiul in care am prajit porumbeii, calim 4 linguri de faina (cam la 1 l de supa), pana ce se rumeneste faina un pic, apoi stingem cu supa turnata cate un pic, amestecand continuu cu un tel, sa evitam sa se faca faina cocoloase. Turnam supa cate un pic pana obtinem un amestec cremos, mai gros un pic decat smantana care se pune din nou pe foc si se lasa sa mai clocoteasca inca 25 minute, la foc mic, amestecand continuu pana capata consistenta uniei creme. Se sareaza daca mai este nevoie, se pipereaza dupa gust si se serveste calda cu mamaliga si porumbeii rumeniti!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide