Pentru clatite brasovene delicioase se amesteca ouale cu 1 praf de sare, se adauga laptele si faina cat sa obtinem o compozitie grosuta dar fluida, se omogenizeaza.
Pentru clatite brasovene delicioase se amesteca ouale cu 1 praf de sare, se adauga laptele si faina cat sa obtinem o compozitie grosuta dar fluida, se omogenizeaza.
se pune cate un polonic din compozitie in tigaia cu putin ulei incins si se prajesc clatitele pe ambele parti
UMPLUTURA
- intr-o tigaie incalzim putin ulei,adaugam ceapa tocata si o calim putin,
adaugam ardeiul si carnea tocata si lasam sa fiarba cca 5 min,
adaugam laptele batut cu ouale si 1 lingura faina si condimentele dupa gust,
amestecam bine si lasam sa fiarba pana se absoarbe tot lichidul,
IMPATURITUL
-pe fiecare clatita am adaugat 2-3 linguri de umplutura si am pliat capetele apoi am rulat,
CRUSTA
-trecem clatita brasoveana prin ouale batute apoi prin pesmet si din nou prin ou apoi le prajim in baie de ulei inchins.
le scoatem pe un servetel absorbant
Le servim cu sos de rosii sau cu mujdei
eu am facut clatite brasovene si cu fulgi de porumb
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii