Coaste de porc cu bostani

Se spala carnea, se fragezeste putin si se presara cu sare. Se curata si se spala legumele. Bostanul se taie felii subtiri, dupa care fasii inguste.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 felii coaste de porc cu oase
  • Sare
  • piper
  • 400 g bostani
  • 1 praz gros
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura arpagic
  • 1 lingura sos soia
  • Un varf de cutit de chilli

Mod de preparare

Se spala carnea, se fragezeste putin si se presara cu sare. Se curata si se spala legumele. Bostanul se taie felii subtiri, dupa care fasii inguste. Prazul si ardeiul se tai fasii de aprox. 2 cm. Feliile de carne se presara cu piper si ghimbir macinat, dupa care se prajesc in 2 linguri de ulei incins, pe ambele parti cate 5 minute. Se scot feliile de carne din tigaie si se spun intr-un alt vas, cu capac si se pastreaza intr-un loc cald. Se toarna restul de ulei in tigaie si se calesc legumele,si, desigur, bostanul, la foc mare, timp de 3 minute. Se adauga usturoiul zdrobit, arpagicul maruntit, sosul de soia si chilli, si, la foc mediu, se mai prajeste 5 minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Carnea se serveste cu aceasta tocana.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc