Coastele de vita marinate la cuptor sunt o specialitate a marilor restaurante, apreciata pentru savoarea deosebita. Alocati-va putin timp pentru a pregati aceasta reteta, care va face intreaga familie sa mai ceara o a doua portie!
Coastele de vita marinate la cuptor sunt o specialitate a marilor restaurante, apreciata pentru savoarea deosebita. Alocati-va putin timp pentru a pregati aceasta reteta, care va face intreaga familie sa mai ceara o a doua portie!
Asezonati coastele din belsug cu ierburi, sare si piper. Puneti-le intr-un recipient adanc sau intr-un vas inoxidabil si acoperiti-le cu vin. Tineti castronul in frigider pentru 12 ore, astfel incat coastele sa se marineze.
Incingeti cuptorul la 190 de grade.
Scoateti coastele de vita din sos, puneti vinul intr-un recipient si fierbeti pana il reduceti la jumatate. Incalziti intr-o tigaie uleiul de masline, la foc mediu. Adaugati coastele si aveti grija sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Dupa ce se rumenesc si devin maronii, puneti-le in alta cratita si caliti ceapa, morcovii, telina si usturoiul in tigaia in care ati prajit carnea, adaugand mai mult ulei daca este necesar. Dupa ce legumele s-au calit, asezati-le peste coastele prajite. Adaugati vinul, frunzele de dafin, supa de vita si ciupercile. Acoperiti cratita cu o folie de gatit sau cu hartie de copt si puneti totul la cuptor pentru cinci ore.
Scoateti cratita din cuptor si lasati continutul sa se raceasca timp de o ora, inainte de a dezosa coastele. Inlaturati orice urma de grasime din sos. Scoateti din cratita legumele si asezati-le pe un platou. Puneti sosul intr-o oala si lasati-o pe foc aproximativ o ora, pana cand cantitatea se reduce la jumatate. In final, turnati sosul peste coastele de vita marinate la cuptor si legume – masa este gata!
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeSe ung folie de napolitana cu branza topita.E mai bine sa ungem partea cu patratele mici, altfel va fi nevoie de mai mult de...
Aperitiv cu foi de napolitane si carne tocataImi doream de ceva vreme sa pregatesc acest papricas, iar acum cu noua gama Delikat am zis ca e momentul potrivit pentru a...
Papricas de pui cu galuste
Comentarii