Coastele de vita marinate la cuptor sunt o specialitate a marilor restaurante, apreciata pentru savoarea deosebita. Alocati-va putin timp pentru a pregati aceasta reteta, care va face intreaga familie sa mai ceara o a doua portie!
Coastele de vita marinate la cuptor sunt o specialitate a marilor restaurante, apreciata pentru savoarea deosebita. Alocati-va putin timp pentru a pregati aceasta reteta, care va face intreaga familie sa mai ceara o a doua portie!
Asezonati coastele din belsug cu ierburi, sare si piper. Puneti-le intr-un recipient adanc sau intr-un vas inoxidabil si acoperiti-le cu vin. Tineti castronul in frigider pentru 12 ore, astfel incat coastele sa se marineze.
Incingeti cuptorul la 190 de grade.
Scoateti coastele de vita din sos, puneti vinul intr-un recipient si fierbeti pana il reduceti la jumatate. Incalziti intr-o tigaie uleiul de masline, la foc mediu. Adaugati coastele si aveti grija sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Dupa ce se rumenesc si devin maronii, puneti-le in alta cratita si caliti ceapa, morcovii, telina si usturoiul in tigaia in care ati prajit carnea, adaugand mai mult ulei daca este necesar. Dupa ce legumele s-au calit, asezati-le peste coastele prajite. Adaugati vinul, frunzele de dafin, supa de vita si ciupercile. Acoperiti cratita cu o folie de gatit sau cu hartie de copt si puneti totul la cuptor pentru cinci ore.
Scoateti cratita din cuptor si lasati continutul sa se raceasca timp de o ora, inainte de a dezosa coastele. Inlaturati orice urma de grasime din sos. Scoateti din cratita legumele si asezati-le pe un platou. Puneti sosul intr-o oala si lasati-o pe foc aproximativ o ora, pana cand cantitatea se reduce la jumatate. In final, turnati sosul peste coastele de vita marinate la cuptor si legume – masa este gata!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradFoarte bun a fost sosul,o sa incerc cu carne tocata de pui sau de porc,asta de vita nu ma prea incanta.
Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezanIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii