Cocos umplut de Craciun

Cocosul umplut de Craciun este o reteta delicioasa, festiva, pretentioasa, asa cum ar trebui sa fie o friptura pentru masa de Craciun. Cocosul se umple cu carne de vita, este foarte aromat si fraged.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Cocos umplut de Craciun

Ingrediente

  • 1 cocos
  • supa de pui
  • ierburi aromate (frunze de patrunjel
  • telina ...)
  • Pentru umplutura:
  • 1 caltabos de carne de pasare
  • 100g ficat de rata
  • semipreparat
  • 500g spata de vitel
  • 500g piept de vitel
  • 1 trufa
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta de friptura de Craciun este indicat sa folositi 1 clapon. Claponul este un cocos castrat :), care are foarte multa carne.

Tocati carnea de vitel. Scoatei caltabosul din folie si amestecati continutul cu ficatul de rata, carnea de vitel tocata, oul si trufa taiata solzisori si condimentati cu sare si piper dupa gust.

Umpleti cocosul cu acest amestec si legati-i picioarele.

Puneti intr-o oala 3l de supa de pui, sau 3 l de apa si 6 cuburi concentrat de supa de pasare, ierburile aromate legate, ca sa poata fi scoase usor apoi, aduceti la punctul de fierbere. Cand incepe sa fiarba puneti si cocosul umplut, si lasati sa fiarba pentru 30 de minute.

Transferati-l apoi intr-o tava impreuna cu 2-3 polonice din supa in care a fiert, sarati si piperati din nou. Puneti tava in cuptorul preincalzit la 210C, dupa care coborati temperatura la 180C pentru 2 - 2,5 ore.


Serviti cocosul umplut la masa de Craciun cu o garnitura de legume si cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ciorba de fasole boabe uscate
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe uscate

Fie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa...

Ciorba de fasole boabe uscate
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos