Cocosul umplut de Craciun este o reteta delicioasa, festiva, pretentioasa, asa cum ar trebui sa fie o friptura pentru masa de Craciun. Cocosul se umple cu carne de vita, este foarte aromat si fraged.
Pentru aceasta reteta de friptura de Craciun este indicat sa folositi 1 clapon. Claponul este un cocos castrat :), care are foarte multa carne.
Tocati carnea de vitel. Scoatei caltabosul din folie si amestecati continutul cu ficatul de rata, carnea de vitel tocata, oul si trufa taiata solzisori si condimentati cu sare si piper dupa gust.
Umpleti cocosul cu acest amestec si legati-i picioarele.
Puneti intr-o oala 3l de supa de pui, sau 3 l de apa si 6 cuburi concentrat de supa de pasare, ierburile aromate legate, ca sa poata fi scoase usor apoi, aduceti la punctul de fierbere. Cand incepe sa fiarba puneti si cocosul umplut, si lasati sa fiarba pentru 30 de minute.
Transferati-l apoi intr-o tava impreuna cu 2-3 polonice din supa in care a fiert, sarati si piperati din nou. Puneti tava in cuptorul preincalzit la 210C, dupa care coborati temperatura la 180C pentru 2 - 2,5 ore.
Serviti cocosul umplut la masa de Craciun cu o garnitura de legume si cartofi.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryCand am facut umplutura de dovleac am facut dintr-un dovleac de 3 kg din care am facut trei retete. Am pus la fiecare reteta...
Pateuri cu dovleacPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii