Cocos umplut de Craciun

Cocosul umplut de Craciun este o reteta delicioasa, festiva, pretentioasa, asa cum ar trebui sa fie o friptura pentru masa de Craciun. Cocosul se umple cu carne de vita, este foarte aromat si fraged.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Cocos umplut de Craciun

Ingrediente

  • 1 cocos
  • supa de pui
  • ierburi aromate (frunze de patrunjel
  • telina ...)
  • Pentru umplutura:
  • 1 caltabos de carne de pasare
  • 100g ficat de rata
  • semipreparat
  • 500g spata de vitel
  • 500g piept de vitel
  • 1 trufa
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta de friptura de Craciun este indicat sa folositi 1 clapon. Claponul este un cocos castrat :), care are foarte multa carne.

Tocati carnea de vitel. Scoatei caltabosul din folie si amestecati continutul cu ficatul de rata, carnea de vitel tocata, oul si trufa taiata solzisori si condimentati cu sare si piper dupa gust.

Umpleti cocosul cu acest amestec si legati-i picioarele.

Puneti intr-o oala 3l de supa de pui, sau 3 l de apa si 6 cuburi concentrat de supa de pasare, ierburile aromate legate, ca sa poata fi scoase usor apoi, aduceti la punctul de fierbere. Cand incepe sa fiarba puneti si cocosul umplut, si lasati sa fiarba pentru 30 de minute.

Transferati-l apoi intr-o tava impreuna cu 2-3 polonice din supa in care a fiert, sarati si piperati din nou. Puneti tava in cuptorul preincalzit la 210C, dupa care coborati temperatura la 180C pentru 2 - 2,5 ore.


Serviti cocosul umplut la masa de Craciun cu o garnitura de legume si cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Kebab de pui in stil mediteranean
1
Mancaruri cu carne

Kebab de pui in stil mediteranean

Dacă îți place kebabul de pui, e mai sigur și mai sănătos să ți-l prepari singur. Emile Henry îți propune o...

Kebab de pui in stil mediteranean
Toba de porc
2
Aperitive cu carne

Toba de porc

Toba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi...

Toba de porc
Ceai cu lamaie
3
Ceaiuri

Ceai cu lamaie

Se pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...

Ceai cu lamaie
Sarlota cu fructe de sezon
4
Prajituri

Sarlota cu fructe de sezon

Pentru sarlota cu fructe de sezon se amesteca iaurtul cu fructele, daca sunt mici raman intregi, daca sunt mari se taie in...

Sarlota cu fructe de sezon
Punch cu soc si gin
5
Punch-uri

Punch cu soc si gin

Punch cu soc si gin – ideal atunci cand dai o petrecere acasa si vrei sa iti intampini invitatii cu ceva bun de baut

Punch cu soc si gin
Parteneri
Prajitura Alba ca zapada
Bucataras.RO

Prajitura Alba ca zapada

O prajitura fina si delicioasa care se topeste in gura.M-am inspirat dupa reteta Jamilei!

Prajitura Alba ca zapada
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni