Coltunasi cu carne de vaca din Bucovina

Se fierbe carnea de vaca si cartofii. Se dau carnea si cartofii separat prin masina de tocat. Intr-o lingura de ulei se prajeste ceapa,auriu. Carnea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de vaca
  • 1 ceapa
  • 1/2 kg cartofi
  • foaie de taitei (faina
  • oua si sare)
  • sare si piper

Mod de preparare

Se fierbe carnea de vaca si cartofii.

Se dau carnea si cartofii separat prin masina de tocat. Intr-o lingura de ulei se prajeste ceapa,auriu. Carnea, cartofii si ceapa se amesteca impreuna si se adauga sare si piper dupa gust - amestecul trebuie sa fie mai sarat si bine piperat. Se intinde aluatul de taitei (cca. 2 mm gros) si se taie in patrate de 10x10cm sau cu un pahar in cercuri cu d=12cm. In mijlocul fiecarei bucati de aluat se pune cite o gramajoara de umplutura. Se ung marginile bucatilor de aluat cu apa si se lipesc prin presare cu degetul foarte bine. Se lasa apoi la zvintat. Se fierb in apa cu sare (se pun pe rind cind apa clocoteste deja)

Dupa cca. 10 min se probeaza daca aluatul este fiert. Se scot si se ung cu unt, sa nu se lipeasca intre ei. Cind s-au racit, se pot praji in putina grasime intr-o tigaie, pina se rumenesc bine pe ambele parti.


Se servsc proaspeti sau incalziti in tigaie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori