Coltunasi din cartofi cu carne de porc

Pentru coltunasi din cartofi cu carne de porc carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat cu sita deasa. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 100 g
  • ulei - 50 ml
  • cartofi - 450 g
  • ceapa - 100 g
  • faina - 200 g
  • oua - 2 bucati
  • smantana - 125 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru coltunasi din cartofi cu carne de porc carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat cu sita deasa. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc, se curata de coaja si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Ouale se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Cartofii se amesteca cu un ou, 150 g faina si sare. Compozitia obtinuta se framanta bine, pana se obtine o coca omogena. Ceapa si carnea tocata se inabusa in ulei si 30 ml apa. Se adauga ou, sare, piper si se amesteca bine. Coca de cartofi se intinde pe o planseta presarata cu faina in forma de foaie de 1 cm grosime; se decupeaza forme rotunde, dreptunghiulare, etc. Pe fiecare bucata se aseaza in mod egal umplutura de carne. Se impatureste fiecare in parte si se apasa marginile pentru a se lipi. Coltunasii se fierb in apa clocotita cca 15 minute.

Coltunasii din cartofi cu carne de porc se servesc calzi, cu smantana deasupra.

 


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci