Conopida cu carne de vita

Pentru conopida cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Conopida se curata de frunze si cotoare, se desface in bucatele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • apa - 1 l
  • carne de vita - 600 g
  • conopida - 1
  • 3 kg
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 30 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust
  • 2 cuburi MAGGIde vita

Mod de preparare

Pentru conopida cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Conopida se curata de frunze si cotoare, se desface in bucatele, se spala, se tine in apa cu sare 10 minute, dupa care se fierbe. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Carnea se sareaza si se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga morcovi, patrunjel radacina si se continua inabusirea. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, cuburile MAGGI si cantitatea de apa necesara fierberii (1 l). Se fierbe cca 20 minute si se strecoara peste carne; procesul se continua pana ce carnea este fiarta, se adauga conopida, rosii, sare si se mai fierbe 10 minute.

Conopida cu carne de vita se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa