Grosimea fripturii trebuie sa fie de cel putin 2.5-3 cm si trebuie sa aiba grasime pe margine si vinisoare de grasime prin interior. Carnea se sarea
Grosimea fripturii trebuie sa fie de cel putin 2.5-3 cm si trebuie sa aiba grasime pe margine si vinisoare de grasime prin interior.
Carnea se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se incinge gratarul. Nu puneti carnea pe grilul rece ca nu i se vor inchide porii.
Mie imi place un pic in singe asa ca o gatesc "medium rare" ceea ce in termeni de restaurant specializat in fripturi (steakhouse) inseamna ca centrul este rosu si caldut iar exteriorul este facut bine si de culoare maro cenusiu. Ca sa iasa medium rare, dupa ce ati pus carnea pe gratar, puneti capacul (daca aveti gratar cu capac) si uitati de ea timp de 7 minute.
Daca va place mai facuta (medium, adica mijlocul este rosu si fiebinte iar carnea de imprejur este roz iar exteriorul este facut bine) tineti-o 10 minute.
Dupa 7 minute, intoarceti-o pe partea cealalta si lasati-o in pace alte 7 minute.
Eu las carnea cu un 1-2 minute mai mult pe prima parte si 1 minut mai putin pe a doua parte.
Scoate-ti carnea pe farfurie chiar daca vi se pare prea in singe si lasati-o sa se odihneasca citeva minute, asa vor iesi toate sucurile pe farfurie.
Se poate servi cu salata de frunze tinere dreasa cu ulei de masline si balsamic.
Reteta Contrafile (antricot) de vita la gratar a fost propusa de Takitakikatoka pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vita gasiti aici:
Mancare cu carne de vita si Guinness,
Hamburger cu carne de vita,
Salata carne de vita si verdeata
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelAceasta reteta de prajitura cu crema de ness este delicioasa, cu blat crocant cu cocos. Este o prajitura foarte aspectuoasa,...
Prajitura alba cu crema de nessOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoRulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de...
Rulada cu mere si scortisoaraPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crapA fost un pranz mai bun decat ma asteptam, o combinatie de gusturi care ne-a incantat papilele gustative.
Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei coptiSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii