Copanele de pui se parlesc pe flacara, se spala in cateva jeturi de apa rece, apoi se scot si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie. Dupa aceea,
Copanele de pui se parlesc pe flacara, se spala in cateva jeturi de apa rece, apoi se scot si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie. Dupa aceea, se prajesc in ulei incins. Se lasa la foc mic pana ce se rumenesc uniform.
In acest timp, se curata ceapa, usturoiul si ciupercile, se spala, se taie bucati medii si se pun peste copanele rumenite. Se inabusa si se lasa sa fiarba in sucul propriu. Dupa ce a scazut sucul, se toarna piureul de rosii, se pun maslinele care au fost fierte in prealabil si desarate si apoi se baga in cuptor. Se lasa aproximativ 10-15 minute ca sa scada si sa capete o crusta aurie.
Copanele cu sos se servesc ornate cu patrunjel verde din abundenta.
Alte retete:
Mancare de mazare
Tocanita de pui
Conopida la cuptor cu bacon
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii