Costita picanta

Carnea se taie exact langa oase si se spala. Mierea, mustarul, otetul balsamic, vinul alb, sosul de soia, oregano dupa gust, sarea si piperul se amest

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de costita
  • 1 kg de cartofi
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml de ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingurita de seminte de mustar
  • oregano
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Carnea se taie exact langa oase si se spala. Mierea, mustarul, otetul balsamic, vinul alb, sosul de soia, oregano dupa gust, sarea si piperul se amesteca. Se pune intr-o cutie ermetica si se intorc in amestec bucatile costitei. Cel putin pentru o zi se pune in frigider asa incat carnea sa se marineze. Un vas rezistent la foc se unge cu ulei si se pune in el cartofii in coaja, spalati bine. Se presara cu usturoi zdrobit, ceapa tocata marunt si se sareaza. Se pune inapoi si din 10 in 10 minute se stropeste cu zeama ptr marinat sa nu se usuce si sa nu arda deasupra din cauza mierii. Cand se inroseste si oasele se scot cu usurinta, se poate servi.
Alte retete carne recomandate

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Piept pui cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori