Cotlet de porc cu legume si smantana

Pentru cotlet de porc cu legume si smantana carnea se spala si se sareaza. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • fasole verde proaspata/conserva - 500 g/300 g
  • cotlet de porc - 600 g
  • faina - 30 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • smantana - 200 g
  • orez - 150 g
  • cartofi - 500 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 250 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru cotlet de porc cu legume si smantana carnea se spala si se sareaza. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Orezul se curata de impuritati, se spala si se fierbe in apa cu sare. Fasolea verde proaspata se spala si se fierbe in apa cu sare. Daca se foloseste fasole conserva, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Cartofii se inabusa la cuptor cu 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa, cca 30 minute, intr-un vas acoperit. Dupa inabusire, faina se dizolvat in 50 ml apa rece se fierbe 10 minute. Se adauga smantana, fasole verde, iar fierberea se continua cca 10 minute.

Cotletul de porc cu legume si smantana se serveste cald, cu garnitura de orez, fasole verde, cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc