Cotlet de porc cu os, cu rozmarin, usturoi si salvie

Portii
5
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa
Cotlet de porc cu os, cu rozmarin, usturoi si salvie

Ingrediente

  • cotlet de porc cu os – 1 kg
  • rozmarin – 56 crengute
  • usturoi – 6 catei
  • salvie – 45 frunze
  • ulei de masline – 50 ml
  • lime – 30 ml
  • vin rosu – 100 ml
  • cimbru proaspat – 3 crengute
  • apa – 300 ml
  • sare grunjoasa si piper – dupa gust

Mod de preparare

• unge bine cotletul cu ulei, sare si piper
• pune-l apoi in caserola de marinare rapida FoodSaver
• toaca salvia, rozmarinul, usturoiul si cimbrul si pune-l si pe acesta peste
• adauga vinul si fresh-ul de lime
• inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15-20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• pune apoi cotletul cu zeama in care s-a marinat, intr-o tava de cuptor
• asezoneaza din nou cu sare si piper si adauga si apa
• acopera cu o folie de copt, apoi cu o folie de aluminiu
• pune in cuptorul incins in prealabil la 150-160⁰C
• daca lichidul scade foarte repede, coboara temperatura si completeaza cu apa
• verifica din cand in cand, intrucat timpul poate sa difere in functie de performanta cuptorului
• infige un termometru in interior, iar daca acesta arata 71⁰C, inseamna ca este gata.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Supa ungureasca de chimen
1
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
2
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
3
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Tarta de post cu ciuperci
4
Aperitive cu ciuperci

Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...

Tarta de post cu ciuperci
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta