Cotlet de porc cu sunca si piure de cartofi

Pentru cotlet de porc cu sunca si piure de cartofi bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa si se scot intr-un vas separat.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cotlet de porc fara os - 600 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • sunca presata - 150 g
  • faina - 40 g
  • oua - 2 bucati
  • cartofi - 1
  • 5 kg
  • lapte - 300 ml
  • unt - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru cotlet de porc cu sunca si piure de cartofi bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa si se scot intr-un vas separat. Faina dizolvata in 50 ml apa rece se adauga in 50 g untura sau ulei, se completeaza cu cantitatea necesara de apa si se fierb 10 minute. Sosul format se strecoara peste cotlete. Se adauga sare, piper si se fierb 20 minute. Cu 10 minute inainte de sfarsitul fierberii se adauga sunca si se fierb impreuna 10-15 minute. Din cartofi, lapte, unt, sare si se prepara piureul.

Cotletul de porc cu sunca si piure de cartofi se serveste cald, cu garnitura de piure de cartofi, rondele de ou si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc