Cotlet de porc gradinaresc

Pentru cotlet de porc gradinaresc carnea se spala si se portioneaza in 5 bucati, care se sareaza si se bat putin. Morcovii se curata, se spala si se taie in forma de bastonase.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • fasole verde proaspata/conserva - 350 g/175 g
  • mazare verde proaspata/conserva - 250 g/150 g
  • cotlet de porc - 600 g
  • ulei - 100 g
  • unt - 25 g
  • morcovi - 350 g
  • conopida - 350 g
  • rosii proaspete - 350 g
  • faina - 25 g
  • vin alb - 25 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru cotlet de porc gradinaresc carnea se spala si se portioneaza in 5 bucati, care se sareaza si se bat putin. Morcovii se curata, se spala si se taie in forma de bastonase. Conopida se curata, se spala, se tine in apa rece cu sare si se desface bucatele. Rosiile se spala si se taie jumatati sau sferturi. Fasolea verde si mazarea verde proaspata se curata, se spala, se fierb separat in apa cu sare (cele conservate se scurg de lichid si se trec sub jet de apa rece). Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Conopida se fierbe in apa cu sare. Bucatile de cotlet se trec prin faina si se inabusa in 25 g ulei cu 25 ml apa. Morcovii se inabusa in 25 g ulei cu 100 ml apa; cand sunt aproape gata se adauga conopida, fasole, mazare, sare, piper, cca 50 ml apa si se fierb inabusit 5 minute. Cand legumele sunt fierte se aseaza intr-o tava; deasupra se pun bucatile de cotlet si pe fiecare bucata cate o felie de rosie, se stropesc cu vin si se introduc la cuptor 5 minute.

Cotletul de porc gradinaresc se serveste cald, cu unt si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Guacamole

Guacamole

• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi

Guacamole
Supa crema de telina si pastarnac

Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Supa crema de telina si pastarnac
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu nuci si sos de cafea
1
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Cheesecake cu capsuni
3
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.

Cheesecake cu capsuni
Cornulete fragede
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede

O alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...

Cornulete fragede
Aperitiv cu foi de napolitane si carne tocata
5
Aperitive cu carne

Aperitiv cu foi de napolitane si carne tocata

Se ung folie de napolitana cu branza topita.E mai bine sa ungem partea cu patratele mici, altfel va fi nevoie de mai mult de...

Aperitiv cu foi de napolitane si carne tocata
Parteneri
Aperitiv bulete de cascaval cu oregano
Bucataras.RO

Aperitiv bulete de cascaval cu oregano

Aperitiv bulete de cascaval cu oregano
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare