Prepara saramura din ulei, suc de lamaie, ceapa tocata, ghimbir tocat si condimenteaza cu usturoi proaspat, cimbru, salvie, sare si piper macinat. Ma
Prepara saramura din ulei, suc de lamaie, ceapa tocata, ghimbir tocat si condimenteaza cu usturoi proaspat, cimbru, salvie, sare si piper macinat. Marineaza carnea in aceasta saramura timp de 24-36 de ore. Inabuse spanacul curatat, alaturi de 1-2 catei de usturoi, in putin unt. Intre timp fierbe crema, pana se ingroasa. Presara branza gorgonzola si cand s-a dizolvat, adauga spanacul si condimenteaza cu sare si piper. (Nu fierbe prea mult spanacul.) Scoate carnea din saramura, presara cu sare si piper pe ambele parti, dupa care aseaza-le intr-o tigaie incinsa (nu adauga ulei, deoarece este destul pe carne). Dupa ce ai prajit putin carnea pe ambele parti, prajeste-o in cuptor la foc mediu. (Unge din cand in cand cu miere amestecata cu saramura si fii atenta, fiindca se poate usca foarte usor.)
Alte retete recomandate

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii