Cotlete de berbec cu sos de ciuperci

Se spala cotletele, se bat usor cu batatorul de lemn si se prajesc in ulei incins. Se lasa pe o farfurie cat timp se pregateste sosul de ciuperci. Ciu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cotlete
  • 100 gr slanina
  • 1 cana de vin alb
  • 200 gr ciuperci
  • sare
  • verdeata tocata
  • piper
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 ceapa mare
  • cimbru
  • 1 lingura de faina

Mod de preparare

Se spala cotletele, se bat usor cu batatorul de lemn si se prajesc in ulei incins. Se lasa pe o farfurie cat timp se pregateste sosul de ciuperci. Ciupercile se curata de codite, se spala in mai multe ape, se toaca si se pun peste uleiul in care s-au rumenit cotletele. O data cu ciupercile se pune ceapa tocata marunt si slanina taiata fasii subtiri. Se acopera vasul in care se face mancarea si se lasa un sfert de ora sa fiarba, la foc mic. Cand ciupercile s-au inmuiat bine, se adauga sare, cateva boabe de piper, o cana de vin alb si faina desfacuta in apa rece. Se continua fierberea si, cand mancarea se poate consuma, se condimenteaza cu cimbru si se pun cotletele in sos. Se mai lasa un sfert de ora sa fiarba, apoi se trage vasul de pe foc si se presara patrunjel verde tocat fin.
Pofta buna!

Alte retete romanesti:

Tocanita din carne de porc

Pilaf cu ciuperci

Piept de pui cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu coasta afumata
1
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
2
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorba de porc cu legume
4
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Ciorba de loboda
5
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Parteneri
Macrou cu legume la cuptor (reteta video)
Bucataras.RO

Macrou cu legume la cuptor (reteta video)

Iubim pestele, de aceea se gaseste destul de des, de cateva ori pa saptamana, in meniul familiei mele. Puteti urmari reteta...

Macrou cu legume la cuptor (reteta video)
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia