Se spala cotletele, se bat usor cu batatorul de lemn si se prajesc in ulei incins. Se lasa pe o farfurie cat timp se pregateste sosul de ciuperci. Ciu
Se spala cotletele, se bat usor cu batatorul de lemn si se prajesc in ulei incins. Se lasa pe o farfurie cat timp se pregateste sosul de ciuperci. Ciupercile se curata de codite, se spala in mai multe ape, se toaca si se pun peste uleiul in care s-au rumenit cotletele. O data cu ciupercile se pune ceapa tocata marunt si slanina taiata fasii subtiri. Se acopera vasul in care se face mancarea si se lasa un sfert de ora sa fiarba, la foc mic. Cand ciupercile s-au inmuiat bine, se adauga sare, cateva boabe de piper, o cana de vin alb si faina desfacuta in apa rece. Se continua fierberea si, cand mancarea se poate consuma, se condimenteaza cu cimbru si se pun cotletele in sos. Se mai lasa un sfert de ora sa fiarba, apoi se trage vasul de pe foc si se presara patrunjel verde tocat fin.
Pofta buna!
Alte retete romanesti:
Tocanita din carne de porc
Pilaf cu ciuperci
Piept de pui cu ciuperci
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii