Ai pofta de ceva mega bun? Atunci orice vorba-i de prisos. Hai sa trecem la treaba! M-am gandit sa te rasfat cu niste cotlete de berbecut servite alaturi de niste cartofi la cuptor foarte, foarte aromati!
E bine sa-ti usurezi munca. Asa ca-ti sugerez sa-ncepi cu cartofii inainte, pentru ca acestia se fac mai greu decat cotletele.
Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt.
Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul.
Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul acesteia adauga apa si vinul alb.
Incinge bine cuptorul la 180 de grade si introdu tava inauntru.
Cand sunt aproape gata, muta-i pe raftul de sus al cuptorului si actioneaza functia grill, sau pur si simplu cresteti temperatura pentru a-i gratina frumos, pentru a-i rumeni.
Zdrobeste bine frunzele de menta impreuna cu usturoiul si adauga deasupra uleiul de masline.
Unge bine cotletele de berbecut si adauga apoi 100 ml de vin rosu, fresh-ul de portocale si mierea.
Acopera-le cu o folie de plastic si lasa-le la marinat in frigider cat se fac cartofii. Pentru un rezultat si mai bun iti sugerez sa le lasi cu o seara inainte la marinat.
Adauga 15 ml de ulei de masline si untul intr-o tigaie antiaderenta.
Soteaza cca 2-3 minute pe fiecare parte cotletele de berbecut adaugand sare si piper.
Stinge-le cu restul de vin rosu ramas.
Lasa-le cca 5 min la odihnit pentru a se aseza sucurile din interior.
Urmareste intregul mod de preparare si in reteta video. Pofta buna!
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaPlăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraAm ajuns si eu reteta 100! Sunt foarte fericit! Sunt alaturi de voi aproape de un an si vreau sa va spun ca sunteti...
Varză călită cu costiță afumată ~ Reteta nr. 100Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii