Se taie slanina in cuburi mici, care se calesc la foc iute, atit cit sa se auresca putin. Se adauga ceapa data pe razatoare, se pun peste slanina 1 mi
Se taie slanina in cuburi mici, care se calesc la foc iute, atit cit sa se auresca putin. Se adauga ceapa data pe razatoare, se pun peste slanina 1 minut, se adauga un virf de cutit de boia dulce de ardei, se punei sare si se stinge cu vinul si 3-4 linguri de apa. Se lasa sa fiarba incet 5 minute, se potriveste de sare, se pune zeama de lamiie, apoi se ia vasul de pe foc. Se bate smintina cu o lingura de apa rece, se pune in sosul care nu se mai da la foc, dar se pastreaza putin cald. Cotletele nebatute si nesarate, unse cu putin ulei se prajesc in tigaia de teflon si se pun pe platou.
Se toarna sosul, se decoreaza cu patrunjel verde si se servesc cu garnitura de orez fiert sau cu piureu de cartofi ori sote de legume
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verde
Comentarii