Cotlete de porc la gratar cu sos picant

Untul se pune intr-un vas, pe foc iar dupa ce s-a infierbantat se pun cotletele. Se intorc pe ambele parti ca sa se albeasca, apoi se acopera cu un c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 cotlete
  • 25 gr unt
  • 1 ceapa
  • sare fina
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 jumatate pahar otet
  • sos picant din:
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita faina
  • 1 jumatate pahar otet
  • 1 castravete murat
  • mustar

Mod de preparare

Untul se pune intr-un vas, pe foc iar dupa ce s-a infierbantat se pun cotletele. Se intorc pe ambele parti ca sa se albeasca, apoi se acopera cu un capac si se lasa pe foc mic. Se baga vasul la cuptor, la rumenit. Dupa ce cotletele s-au rumenit si s-au muiat, se scot si se pun pe un vas cald. In sosul ramas se pun ceapa si usturoiul taiate marunt, apoi se toarna otetul si se lasa sa fiarba pana ce scade complet. Se prepara sosul picant astfel: 1 ceapa mica se toaca marunt, se adauga 3 lingurite faina si o jumatate pahar otet. Se fierbe totul aproximativ 10 minute, apoi se adauga 1 castravete murat tocat marunt si mustar dupa gust. Se adauga sosul picant, peste cotlete si se lasa sa fiarba putin.


Mancarea se serveste fierbinte.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor

Chiftele

Mancare de mazare cu sos de rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc