Cowboy Pie - placinta cu carne si porumb

Reteta aceasta de placinta cu carne este adaptata de nord-americani plecand de la traditionala shepherd's pie (adica placinta oierului), care se face cu miel. Americanii o fac cu carnita de vita (ca asa sunt ei mai vacari) si cu porumb.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cowboy Pie - placinta cu carne si porumb

Ingrediente

  • - 400g carne de vita tocata
  • - o ceapa mare
  • - 500 g de rosii tocate (eu am avut la cutie)
  • - o lingura de faina pentru sos
  • - doi catei de usturoi
  • - 400 g de boabe de porumb fiert
  • - 5-6 cartofi potriviti
  • - lapte
  • vreo 200 ml
  • nu stiu nici eu exact cat a intrat la piure
  • - 3-4 linguri de ulei
  • - optional boia dulce sau picanta sau branza rasa

Mod de preparare

Zilele astea mi s-a facut dor de Cowboy Pie, o mancare care ni se servea destul de des la cantina cat am fost studenta si care imi place mult. Asa ca m-am decis sa mi-o fac singurica, dupa amintiri de gust si mi-a iesit foarte buna.
Reteta aceasta este adaptata de nord-americani plecand de la traditionala shepherd's pie (adica placinta oierului), care se face cu miel. Americanii o fac cu carnita de vita (ca asa sunt ei mai vacari) si cu porumb.

1. Se pun cartofii la fiert.
2. Se toaca ceapa, si se caleste in ulei pana se inmoaie.
3. Se adauga carnea tocata peste ceapa si se caleste pana isi schimba culoarea.
4. Se adauga rosiile tocate peste carne si o lingura de faina desfacuta in apa rece si se lasa la fiert la foc mic vreo 15-20 minute. Spre sfarsit se adauga usturoiul pisat si punem sare si piper.
5. Intre timp se fierb boabele de porumb vreo 5 minute daca l-ati luat congelat ca mine. Sau puteti lua la cutie. Se lasa porumbul la scurs.
7. Din cartofii fierti si lapte facem un piure pufos (adica nu prea gros, sa nu se lase la fund, deci puneti lapte cu incredere). Potrivim de sarat.
8. Punem sosul cu carnita pe fundul unei tave yena (eu am facut in doua tave mici, una de chec si una patrata cu latura cat lungimea celei de chec) .
9. Deasupra presaram un strat de boabe de porumb.
10. Peste porumb punem piureul cu lingura.
11. Deasupra se poate presara boia dulce sau picanta sau branza rasa.

12. Se da tava la cuptor la 200C (400F) cam 20 minute.

Reteta de Cowboy Pie a fost propusa de Lacramus pe forum culinar.


Placinta cu carne si porumb se lasa sa se raceasca 20 de minute, apoi se taie si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Ardei iuti la otet
4
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet
Gogosi
5
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi