Se tine creierul in apa rece o ora, dupa care se clocoteste in apa impreuna cu o ceapa si cateva boabe de piper. Se scoate dupa zece minute, se curata
Se tine creierul in apa rece o ora, dupa care se clocoteste in apa impreuna cu o ceapa si cateva boabe de piper. Se scoate dupa zece minute, se curata de pielite, se taie cuburi mari si se lasa pe o farfurie. Separat se pregatesc ciupercile astfel : se curata de partea tare care a stat in pamant, se spala in mai multe ape, se taie felii subtiri si se calesc intr-o lingura de unt cu un praf de sare. Din restul de unt, doua linguri de faina si o ceasca de smantana se face un sos alb pe foc mic in care se pun ciupercile scazute bine si bucatile de creier. Se lasa la foc mic zece minute, dupa care se acreste mancarea cu zeama de lamaie.
Se serveste fierbinte.
Alte mancaruri cu ciuperci:
Ciuperci la gratar
Ciuperci pane
Supa de ciuperci
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii