Se tine creierul in apa rece o ora, dupa care se clocoteste in apa impreuna cu o ceapa si cateva boabe de piper. Se scoate dupa zece minute, se curata
Se tine creierul in apa rece o ora, dupa care se clocoteste in apa impreuna cu o ceapa si cateva boabe de piper. Se scoate dupa zece minute, se curata de pielite, se taie cuburi mari si se lasa pe o farfurie. Separat se pregatesc ciupercile astfel : se curata de partea tare care a stat in pamant, se spala in mai multe ape, se taie felii subtiri si se calesc intr-o lingura de unt cu un praf de sare. Din restul de unt, doua linguri de faina si o ceasca de smantana se face un sos alb pe foc mic in care se pun ciupercile scazute bine si bucatile de creier. Se lasa la foc mic zece minute, dupa care se acreste mancarea cu zeama de lamaie.
Se serveste fierbinte.
Alte mancaruri cu ciuperci:
Ciuperci la gratar
Ciuperci pane
Supa de ciuperci
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii