Se tine creierul in apa rece o ora, dupa care se clocoteste in apa impreuna cu o ceapa si cateva boabe de piper. Se scoate dupa zece minute, se curata
Se tine creierul in apa rece o ora, dupa care se clocoteste in apa impreuna cu o ceapa si cateva boabe de piper. Se scoate dupa zece minute, se curata de pielite, se taie cuburi mari si se lasa pe o farfurie. Separat se pregatesc ciupercile astfel : se curata de partea tare care a stat in pamant, se spala in mai multe ape, se taie felii subtiri si se calesc intr-o lingura de unt cu un praf de sare. Din restul de unt, doua linguri de faina si o ceasca de smantana se face un sos alb pe foc mic in care se pun ciupercile scazute bine si bucatile de creier. Se lasa la foc mic zece minute, dupa care se acreste mancarea cu zeama de lamaie.
Se serveste fierbinte.
Alte mancaruri cu ciuperci:
Ciuperci la gratar
Ciuperci pane
Supa de ciuperci
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO tarta minunata care am facut-o de mai multe ori si inca o fac,imi place foarte mult in versiunea cu soia.Super frumoasa si...
Tarta cu spanacIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii