Creier cu ciuperci

Se tine creierul in apa rece o ora, dupa care se clocoteste in apa impreuna cu o ceapa si cateva boabe de piper. Se scoate dupa zece minute, se curata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr creier
  • 250 gr ciuperci
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • o jumatate de lamaie
  • sare
  • piper boabe
  • 1 ceasca de smantana

Mod de preparare

Se tine creierul in apa rece o ora, dupa care se clocoteste in apa impreuna cu o ceapa si cateva boabe de piper. Se scoate dupa zece minute, se curata de pielite, se taie cuburi mari si se lasa pe o farfurie. Separat se pregatesc ciupercile astfel : se curata de partea tare care a stat in pamant, se spala in mai multe ape, se taie felii subtiri si se calesc intr-o lingura de unt cu un praf de sare. Din restul de unt, doua linguri de faina si o ceasca de smantana se face un sos alb pe foc mic in care se pun ciupercile scazute bine si bucatile de creier. Se lasa la foc mic zece minute, dupa care se acreste mancarea cu zeama de lamaie.
Se serveste fierbinte.

Alte mancaruri cu ciuperci:

Ciuperci la gratar

Ciuperci pane

Supa de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci