Crochete de carne

Pentru crochetele de carne, carnea fiarta, ramasa de la rasol, se da prin masina. Se prajeste apoi cu o lingura de unt si cu o ceapa taiata marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g carne fiarta (sau fripta)
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 lingura unt
  • 2 linguri faina
  • 2 cesti zeama de carne (sau apa)
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pesmet
  • 50 g untura.

Mod de preparare

Pentru crochetele de carne, carnea fiarta, ramasa de la rasol, se da prin masina. Se prajeste apoi cu o lingura de unt si cu o ceapa taiata marunt. Separat, din  lingura de unt, o lingura de faina si doua cesti zeama de came, se face un sos de faina ceva mai gros. Se amesteca cu carnea, se adauga doua galbenusuri si un praf de piper.
Cantitatea de sos trebuie potrivita atat, cat sa lege carnea, nu mai mult, altfel crochetele devin cleioase, fara fragezime. Se lasa sa se raceasca. Pe un fund de lemn se pregateste pesmetul. Se iau cu lingura cantitati egale din compozitie, se dau prin faina, se formeaza crochete de aceeasi marime, se lasa pe fund. Se amesteca albusul ramas, fara sa fie batut spuma, cu un praf de sare. Se dau crochetele prin acest amestec, apoi prin pesmet si se prajesc in untura fierbinte, la fel pe toate partile.


Crochetele de carne se servesc ca garnitura la legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Tort cu ciocolata si zmeura

Tort cu ciocolata si zmeura

Nu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...

Tort cu ciocolata si zmeura
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Varza dulce calita (de post)
2
Mancaruri de post

Varza dulce calita (de post)

Varza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit

Varza dulce calita (de post)
Ciulama cu ciuperci
3
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...

Ciulama cu ciuperci
Ciulama de ciuperci si usturoi de post
4
Mancaruri de post

Ciulama de ciuperci si usturoi de post

Ciulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...

Ciulama de ciuperci si usturoi de post
Hribi cu usturoi
5
Mancaruri cu ciuperci

Hribi cu usturoi

Hribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...

Hribi cu usturoi
Parteneri
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa
Gustos.RO

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa
Briose cu afine - reteta de briose pufoase
ReteteCulinare.RO

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase