Curcan cu masline

Pentru curcan cu masline carnea se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si telina se curata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de curcan - 800 g
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 75 g
  • telina radacina - 50 g
  • faina - 25 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • vin rosu - 50 ml
  • masline - 200 g
  • cimbru - 1 g
  • foi de dafin - 1-2 frunze
  • lamaie - 100 g
  • 1 cub MAGGI de gaina
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru curcan cu masline carnea se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie rondele. Faina se cerne. Cimbrul se spala. Lamaia se spala, iar din 50 g se extrage sucul. Maslinele se cresteaza si se oparesc. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea, ceapa, morcovii si telina se inabusa in ulei cu 75 ml apa. Dupa inabusire, se adauga 750 ml apa, piper, foi de dafin, cimbru, cubul MAGGI, sare si se fierbe 15 minute. Se scot bucatile de carne din sos, se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa si se fierbe cca 8 minute. Sosul obtinut se paseaza, se adauga maslinele, sucul de lamaie, vin, bucati de carne si se mai fierb 5 minute.

Curcanul cu masline se serveste cald, cu rondele de lamaie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci