Pentru curcan cu masline carnea se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si telina se curata.
Pentru curcan cu masline carnea se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie rondele. Faina se cerne. Cimbrul se spala. Lamaia se spala, iar din 50 g se extrage sucul. Maslinele se cresteaza si se oparesc. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea, ceapa, morcovii si telina se inabusa in ulei cu 75 ml apa. Dupa inabusire, se adauga 750 ml apa, piper, foi de dafin, cimbru, cubul MAGGI, sare si se fierbe 15 minute. Se scot bucatile de carne din sos, se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa si se fierbe cca 8 minute. Sosul obtinut se paseaza, se adauga maslinele, sucul de lamaie, vin, bucati de carne si se mai fierb 5 minute.
Curcanul cu masline se serveste cald, cu rondele de lamaie.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAm facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste
Creier paneGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii