Curcan la cuptor

Curcanul se curata, se spala, se sareaza si se lasa o ora. Apoi se infasoara in felii de slanina, se leaga cu ata, se pune in tava cu un pahar de apa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 curcan
  • 8 felii de slanina
  • apa
  • rom
  • sare

Mod de preparare

Curcanul se curata, se spala, se sareaza si se lasa o ora. Apoi se infasoara in felii de slanina, se leaga cu ata, se pune in tava cu un pahar de apa si se introduce in cuptorul cald, la foc potrivit. Se lasa la rumenit si se uda din cand in cand cu sosul din tava. Cand intra usor furculita in carne, se dezleaga atele, se scot feliile de slanina, se stropeste carnea cu rom si se mai lasa in cuptor sa se rumeneasca.


Se serveste cu sos si garnitura de legume.

Alte retete:

Tocanita de pui

Friptura de vita la cuptor

Ciuperci la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc