Curcan la tava

Se curata curcanul, se sareaza si se lasa intreg. Se curata cepele si se taie in rondele. Se toarna uleiul intr-o tava, se aranjeaza rondelele de ceap

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un curcan
  • o jumatate de cana de ulei
  • 2 cepe
  • o cana de zeama de carne
  • un pahar de vin alb
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de unt topit

Mod de preparare

Se curata curcanul, se sareaza si se lasa intreg. Se curata cepele si se taie in rondele. Se toarna uleiul intr-o tava, se aranjeaza rondelele de ceapa si peste ele se pune curcanul. Se unge curcanul cu unt topit si se adauga zeama de carne si Un praf de piper. Se da tava la cuptor la foc mic, sa se patrunda bine carnea. Se mai adauga zeama de carne, daca este nevoie, iar spre sfarsit se toarna vinul. Cand s-a patruns suficient, se scoate intreg pe un platou si se serveste cu piure de cartofi si cu salate diverse.
Alte retete curcan recomandate

Tocanita de pui

Pulpe de pui la cuptor

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci