Curcan la tava

Se curata curcanul, se sareaza si se lasa intreg. Se curata cepele si se taie in rondele. Se toarna uleiul intr-o tava, se aranjeaza rondelele de ceap

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un curcan
  • o jumatate de cana de ulei
  • 2 cepe
  • o cana de zeama de carne
  • un pahar de vin alb
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de unt topit

Mod de preparare

Se curata curcanul, se sareaza si se lasa intreg. Se curata cepele si se taie in rondele. Se toarna uleiul intr-o tava, se aranjeaza rondelele de ceapa si peste ele se pune curcanul. Se unge curcanul cu unt topit si se adauga zeama de carne si Un praf de piper. Se da tava la cuptor la foc mic, sa se patrunda bine carnea. Se mai adauga zeama de carne, daca este nevoie, iar spre sfarsit se toarna vinul. Cand s-a patruns suficient, se scoate intreg pe un platou si se serveste cu piure de cartofi si cu salate diverse.
Alte retete curcan recomandate

Tocanita de pui

Pulpe de pui la cuptor

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori