Curcan umplut pentru sarbatoare

Curcanul, tinut cateva ore la temperatura camerei, se sareaza cu 2 zile inainte. Prajim ficatul de gasca cu ficatul de curcan in lapte, unt impreuna c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 curcan de 4 kg
  • 1 ficat de gasca mai mic(250 g)
  • 2 dl lapte
  • 50 g unt
  • 4-5 ciuperci
  • 1 lingurita de capere
  • 1 chifla
  • 2 pua fierte tari
  • 2 catei de usturoi
  • 1 kg de castane fierte si curatate
  • 1 ou crud
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri de untura

Mod de preparare

Curcanul, tinut cateva ore la temperatura camerei, se sareaza cu 2 zile inainte. Prajim ficatul de gasca cu ficatul de curcan in lapte, unt impreuna cu ciupercile si caperele. Dupa ce s-a racit, tocam chifla muiata in lapte si stoarsa, ouale fierte tari, usturoiul si jumatate din cantitatea de castane. Daca avem o bucata de carne prajita sau sunca le tocam. Prellucram cu oul crud, sare, piper si zeama de pe ficatii fierti. Cu acest amestec umplet curcanul sub piele, iar castanele ramase intregi le punem in cavitatea burtii. Incingem untura si stropim cu ea toata pielea curcanului, sa nu crape in timpul coacerii. Turnam un pahar de apa fierbinte si il fierbem sub capac, timp de 2 ore. Daca mai trebuie, adaugam inca un polonic de apa fierbinte. Apoi il punem in cuptor si il coacem timp de 1-2 ore, stropindu-l cu zeama proprie, in functie de marimea si varsta curcanului. Din cand in cand il si rotim, sa se prajeasca frumos pe toate partile.
Alte retete recomandate:

Tocanita mazare

mazare cu ficatei

Mazare cu pui

Vinete la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
3
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura foaie peste foaie
5
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie