Curry cu carne de porc

Se da supa in clocot. Se taie carnea si legumele in bucati potrivite. Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, se adauga legumele si se mai calest

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Curry cu carne de porc

Ingrediente

  • 200g carne de porc
  • 4 cartofi (aprox. 200g)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 400 ml supa (sau apa + cub supa)
  • 3 lingurite curry (*)
  • 1-2 linguri ulei
  • sare
  • piper Cayenne (optional)

Mod de preparare

Se da supa in clocot.

Se taie carnea si legumele in bucati potrivite.

Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, se adauga legumele si se mai caleste putin. Se adauga supa.

Cand incepe sa dea in clocot, se adauga praful de curry si piperul.

Se lasa sa fiarba acoperit cam 30 minute, pana carnea este frageda. Se potriveste de sare, se amestaca usor, sa nu se sfarame cartofii, si se mai lasa aproximativ 5-10 minute, fara capac, ca sa mai scada zeama.

Se serveste cu orez fiert scazut sau paine (dupa preferinta)

(*) cantitatea de curry scade sau creste dupa preferintele ficaruia.

Daca mancarea iese prea picanta sau vreti sa o faceti mai "delicata", in momentul servirii adaugati cateva linguri de iaurt sau frisca lichida.
Pofta buna!

Reteta Curry cu carne de porc a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori