Dovleceii si ardeii umpluti cu sos de rosii este o mancare cu legume umplute cu carne absolut delicioasa. Atat dovlecii cat si ardeii se potrivesc perfect cu umplutura de carne.
Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele.
Dovleceii ii decojim, ii taiem in doua sau trei bucati (depinde cat sunt de mari) sa aiba cam aceeasi marime ca si a ardeilor.
Ii scobim in interior cu o lingurita dar le lasam o baza.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Curatam gogosarul, il facem pasta in blender.
Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim cateva minute, apoi morcovul.
Dupa ce s-au inmuiat putin adaugam pasta de tomate si mai lasam cam 1 minut pe foc, apoi lasam sa se racoreasca putin.
Orezul il spalam in 2-3 ape si il scurgem bine.
Intr-un bol punem orezul, amestecul de ceapa, carnea tocata, gogosarul pasat.
Amestecam bine, condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei, cimbru.
La final punem patrunjel si marar verde tocat, oul si le incorporam bine.
Cu ajutorul unei lingurite umplem ardeii si dovleceii.
Ardeii ii acoperim cu capacele lor, iar la dovlecei punem felii de rosii.
Pe fundul unei oale punem frunze de vita de vie, cateva crengute se marar, asezam ardei si dovlecei si cateva felii de rosii. Peste mai asezam un rand de ardei si dovlecei daca oala nu este foarte larga sa incapa toti intr-un singur rand.
Deasupra asezam iar felii de rosii, frunze de vita de vie si acoperim cu apa sa ii curpindem pe toti.
Ii punem la foc mic, ii acoperim si ii lasam sa fiarba. Gustam din ei si cand sunt bine patrunsi ii luam de pe aragaz.
Sosul de rosii:
Rosiile le taiem cubulete mici.
Intr-o cratita punem uleiul cu rosiile.
Cand incepe sa fiarba condimentam cu sare, piper si aromatizam cu busuioc si oregano.
Il lasam pe foc 5 minute si este gata.
Ne asezam pe farfurie ardei, dovlecei iar deasupra punem putin sos.
Sa aveti pofta buna si daca va place serviti si cu putina smantana!
Cele doua functii ale aparatului Philips Multicooker:
1.Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
2.Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.
Servim dovleceii si ardeii umpluti cu sos de rosii.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneCe spuneti de o felie delicioasa de cheesecake, fara coacere, cu multa zmeura si un sos de visine? In plus, este si fara...
Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii