Dovleceii si ardeii umpluti cu sos de rosii este o mancare cu legume umplute cu carne absolut delicioasa. Atat dovlecii cat si ardeii se potrivesc perfect cu umplutura de carne.
Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele.
Dovleceii ii decojim, ii taiem in doua sau trei bucati (depinde cat sunt de mari) sa aiba cam aceeasi marime ca si a ardeilor.
Ii scobim in interior cu o lingurita dar le lasam o baza.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Curatam gogosarul, il facem pasta in blender.
Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim cateva minute, apoi morcovul.
Dupa ce s-au inmuiat putin adaugam pasta de tomate si mai lasam cam 1 minut pe foc, apoi lasam sa se racoreasca putin.
Orezul il spalam in 2-3 ape si il scurgem bine.
Intr-un bol punem orezul, amestecul de ceapa, carnea tocata, gogosarul pasat.
Amestecam bine, condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei, cimbru.
La final punem patrunjel si marar verde tocat, oul si le incorporam bine.
Cu ajutorul unei lingurite umplem ardeii si dovleceii.
Ardeii ii acoperim cu capacele lor, iar la dovlecei punem felii de rosii.
Pe fundul unei oale punem frunze de vita de vie, cateva crengute se marar, asezam ardei si dovlecei si cateva felii de rosii. Peste mai asezam un rand de ardei si dovlecei daca oala nu este foarte larga sa incapa toti intr-un singur rand.
Deasupra asezam iar felii de rosii, frunze de vita de vie si acoperim cu apa sa ii curpindem pe toti.
Ii punem la foc mic, ii acoperim si ii lasam sa fiarba. Gustam din ei si cand sunt bine patrunsi ii luam de pe aragaz.
Sosul de rosii:
Rosiile le taiem cubulete mici.
Intr-o cratita punem uleiul cu rosiile.
Cand incepe sa fiarba condimentam cu sare, piper si aromatizam cu busuioc si oregano.
Il lasam pe foc 5 minute si este gata.
Ne asezam pe farfurie ardei, dovlecei iar deasupra punem putin sos.
Sa aveti pofta buna si daca va place serviti si cu putina smantana!
Cele doua functii ale aparatului Philips Multicooker:
1.Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
2.Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.
Servim dovleceii si ardeii umpluti cu sos de rosii.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...
Ceafa de porc gatita la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii